Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антон Угринов: Живеем във време, в което е нечовешки трудно за младите творци

| обновено на 25.09.15 в 17:27 БНР Новини
Сцена от спектакъла
Снимка: личен архив

Театралната система в момента е неблагоприятна за развитието на ужасно много талантливи хора. Това е една неработеща и недружелюбна система, която не дава възможност на младите да изявяват себе си. Просто никой не им обръща внимание. Много от директорите на театри изобщо не си правят труда да ходят да гледат дипломни спектакли в НАТФИЗ. „Сфумато“ е едно от малкото места, където се дава възможност на младите хора да работят, да пробват, да се учат от грешките си и да се развиват.

Режисьорът Антон Угринов гостува в студиото на „Какво се случва“ заедно с актрисата Веселина Конакчийска ден преди премиерата на най-новия му спектакъл „Любовта на Анатол“. Постановката е по пиесата „Анатол“ на Артур Шницлер.
В екипа са още сценографите Александра Йотковска и Борис Далчев, композиторът Калин Николов, хореографът Васил Дипчиков и 11 от най-младите актьори в нашия театър: Иво Аръков, Сотир Мелев, Станислав Кертиков, Мадлен Йорданова, Алиса Атанасова, Тихомира Темелкова, Лилия Гелева, Даниана Коева, Дария Симеонова, Георги Йовчев и Николай Тибинков.
 
Премиерните представления на „Любовта на Анатол“ са на 25 и 26 септември в Театрална работилница „Сфумато“.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.