Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филмовите изкушения на Венецианския кинофестивал 2015

| обновено на 29.09.15 в 15:42 БНР Новини
Актрисата Маргита Гошева представи българския филм „Урок“ в зала „Пазинети“ пред публиката на кинофестивала във Венеция
Снимка: Соня Александрова
Многократно награждаваният български филм „Урок“ беше представен в зала „Пазинети“ на 72-то издание на Международния кинофестивал във Венеция. Пълнометражният дебют на Кристина Грозева и Петър Вълчанов е сред избраните десет европейски филма, които ще се борят за престижната награда LUX Film Prize на Европейския парламент.
Кинокритикът Соня Александрова по време на фестивала във ВенецияКинокритикът Соня Александрова, която живее в Италия следи Венецианския фестивал повече от 20 години за българските медии. След приключването на престижния кинофорум тя направи своя професионален коментар специално за българските слушатели.
В „Артефир“ може да разберете подробности за тазгодишното издание на фестивала, наградените филми и най-силните заглавия от конкурсната и извънконкурсната програма, както и кои филми критиката определи като запомнящи се.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.