Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Актьорът Михаил Петров – 40 години на сцената на Народния театър

БНР Новини
Михаил Петров и Аня Пенчева в сцена от спектакъла
Снимка: Личен архив
Творческата му биография започва с Бръчков в “Хъшове” и Киряк Стефчов в “Под игото”, минава през класически роли, като Фигаро в “Сватбата на Фигаро”, Клеант в ,,Тартюф”, Хуан в “Йерма”, Стивън в “Майор Барбара”, Едуард Кросмън в ,,Есенна градина”, Този в “Този, който получава плесници”, минава през ярко комедийни персонажи, като Бриндсли в “Черна комедия”, Корейко във “Великият комбинатор”, Драган, Боян и Оливер Нос в “Лари Томпсън”, за да стигне до силно драматичните персонажи - Номер 3 в “Дванайсет разгневени мъже”, Лазар в “Църква за вълци”, Пато Дули в “Бившата мис на малкия град”, Брус Деламитри от ,,Пуканки”...
Сега Михаил Петров е „главният лунатик“ в комедията „Лунатици“ на Кен Лудвиг и с тази роля актьорът избра да отпразнува своите 40 години на сцената на Народния театър „Иван Вазов“.
В постановката на Росица Обрешкова е поканена да участва и актрисата Виолета Гиндева, която се завръща на тази сцена след повече от 20 години отсъствие.
В ефира на „Какво се случва“  ви срещнахме с двамата актьори и със София Бобчева, която е от най-младото поколение в академичната трупа. А на сцената можете да ги гледате още тази вечер (30 септември) на премиерното представление на „Лунатици“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.