Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Микробус с 35 бежанци катастрофира в района на Стара Загора

Товарен микробус с 35 бежанци - само мъже на различна възраст, катастрофира край старозагорския квартал Железник. Пострадали няма. Бежанците са задържани във Второ районно полицейско управление в града.

Микробусът е със старозагорска регистрация. Катастрофата е станала, след като шофьорът му, който е от ромски произход, не реагирал на сигнала със стоп палка на полицейския патрул. Последвало преследване на микробуса, който излязъл от уличното платно в крайпътната канавка. Според непотвърдени полицейски източници в товарния микробус са се возили 35 бежанци с неизяснен произход.

Тепърва разследването ще трябва да установи от коя държава са бежанците и как са преминали границата ни. След това те ще бъдат насочени към лагерите в Харманли и Любимец.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

ЕС ще арестува бежанци, които се връщат в държави, от които са депортирани

Страните от Европейския съюз вече ще имат право да арестуват имигранти, които повторно се връщат в страните, от които веднъж са били депортирани. Такова решение взе Върховният съд на ЕС, съобщи агенция Ройтерс. Решението на Европейския съд е..

публикувано на 01.10.15 в 15:10

Разясняват правата и задълженията на бежанците на информационни сесии

Предоставянето на права на бежанците предполага тяхното социално включване, което пък гарантира обществената ни сигурност. С това твърдение Фондацията за достъп до права се опитва да промени обществените, а и административните нагласи към мигрантите...

публикувано на 30.09.15 в 15:04

Европейската комисия одобри отпускането на 1.7 млрд. евро в помощ на бежанците

Европейската комисия съобщи, че е одобрила днес осигуряването на 1.7 милиарда евро в помощ на бежанците. Част от средствата ще бъдат насочени към държавите в ЕС, а останалите ще послужат на страни извън Общността. За да влезе в сила, днешното решение..

публикувано на 30.09.15 в 13:45
ВИЖТЕ ОЩЕ

Доналд Тръмп беше евакуиран от предизборно събитие

Бившият американски държавен глава и настоящ кандидат за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп беше евакуиран по време на предизборен митинг в щата Пенсилвания.  Видео кадри показват как Тръмп се навежда, докато се чуват силни шумове, подобни на..

публикувано на 14.07.24 в 01:48

Пожарът между Серес и Солун скоро ще бъде овладян

Пожарът между Серес и Солун скоро ще бъде овладян, увериха от гръцката противопожарна служба.  Заради борбата с огъня се наложи пренасочване на движението по магистралата между Солун и ГКПП "Промахон" по обходен маршрут заради намалената видимост. Трафикът..

публикувано на 13.07.24 в 21:12

За "максималното" с втория мандат се готви ПП, ще обяви решението си заедно с партньорите от ДБ

За "максималното" с втория мандат се готви "Продължаваме промяната". Формацията събра Националния си съвет, за да реши дали да приеме предложението на "Демократична България" в опит да съставят правителство с втория мандат. След края на..

публикувано на 13.07.24 в 20:59
Рамадан Аталай

Рамадан Аталай: Случващото се в ДПС, не е само вътрешен преврат, а опит за промяна на принципите на партията

Това, което се случва в ДПС, не е само вътрешен преврат, а опит за промяна на принципите на партията, заяви пред БНТ депутатът Рамадан Аталай: "Господин Йордан Цонев това, което казава, че е вътрешен преврат, но аз мисля, че не е само вътрешен преврат. В..

публикувано на 13.07.24 в 20:33

Изгасен е големият пожар край врачанското село Софрониево

Повече от три часа продължи гасенето на голям пожар в покрайнините на врачанското село Софрониево.  В акцията са участвали огнеборци от АЕЦ "Козлодуй" и пожарната служба в съседното село Хайредин, десетки доброволци и земеделски производители.  Огънят е..

публикувано на 13.07.24 в 20:11
Снимката е илюстративна

Разраства се пожарът край граничното кюстендилско село Преколница

Разраства се пожарът край граничното кюстендилско село Преколница, казаха от Югозападното държавно предприятие.  Около 400 са вече опожарените декари  - 150 частна гора, както и голи площи и ниски борчета.  Огънят е в изключително труднодостъпен терен,..

публикувано на 13.07.24 в 20:05
Пожар. Снимката е илюстративна.

Горски пожар пламна в местността Момини гърди до град Баня, Карловско

Горски пожар пламна в местността Момини гърди до град Баня, Карловско, съобщиха от пресцентъра на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Пловдив. Междувременно от Областната дирекция на МВР в Пловдив съобщиха, че пътят от..

публикувано на 13.07.24 в 19:54