Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 70 нелегални имигранти са открити в лозята между Славовица и Виноградец

| обновено на 23.10.15 в 18:57

Две  групи  нелегални имигранти от над 70  мъже, жени и деца - най малките, от които на по 1 годинка-  са открити  в лозовите масиви между селата Славовица и Виноградец - съобщи говорителят на РДВР Пазарджик Мирослав Стоянов.

Органите на реда са ги засекли след подаден рано сутринта сигнал. Произходът им се установява, но най вероятно те са от Ирак, Афганистан и Сирия.

От полицията допускат,  че хората са били превозени до там и в последствие изоставени. В подкрепа на тази версия Стоянов припомни, че преди седмица - също на територията на община Септември, където са двете села - бяха намерени още 18 иракчани и сирийци, изоставени от трафикантите си.

В момента задържаните  преминават медицински прегледи и ще бъдат настанени в дом за временно настаняване на чужденци към дирекция "Миграция". 

Акция срещу нелегалната миграция и трафика на хора тече от сутринта на територията на цялата страна. Освен групите от Пазарджик, 30 нелегално влязли в страната са задържани и в столицата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.