Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

18 мигранти са задържани в района на село Олтоманци

Снимка: БГНЕС

17 сирийци и 1 афганистанец са задържани от граничните патрули в района на кюстендилското село Олтоманци. Мъжете пристигнали в Кюстендил с последния влак от столицата снощи и поели пеша към границата със Сърбия. След полунощ били задържани, а днес по обяд чужденците, придружени от полицейски патрул, са върнати обратно с автобус за София.

Мъжете вероятно са с регистрация в Държавната агенция за бежанци, което им позволява свободно придвижване на територията на страната, но нямат право да пребивават в граничната зона и затова са  задържани при Олтоманци, поясниха  от полицията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Над 70 нелегални имигранти са открити в лозята между Славовица и Виноградец

Две  групи  нелегални имигранти от над 70  мъже, жени и деца - най малките, от които на по 1 годинка-  са открити  в лозовите масиви между селата Славовица и Виноградец - съобщи говорителят на РДВР Пазарджик Мирослав Стоянов. Органите на реда са..

обновено на 23.10.15 в 18:57

4 000 имигранти пробиха границата с Австрия, потеглиха към Грац

Над 4 000 души събориха оградата на граничния пункт Шентил на границата между Словения и Австрия и потеглиха пеша към австрийския град Грац. Австрийската полиция тази нощ затвори този пункт поради огромния мигрантски натиск. Около граничния пункт..

публикувано на 23.10.15 в 16:02

14 нелегални мигранти са били открити в хладилен камион в Северна Франция

14 души, от които четири деца и няколкомесечно бебе, бяха извадени от хладилен камион на магистрала в Северна Франция. Мигрантите са от Сирия, Ирак, Иран. Те са настанени в близките болнични заведения с хипотермия и леки обгазявания. Сигналът е подаден от..

публикувано на 23.10.15 в 15:23
ВИЖТЕ ОЩЕ
Илиана Иванова

Еврокомисарят Илиана Иванова: Честата смяна на правителства не дава добър сигнал към европейските партньори

Честата смяна на правителства не дава добър сигнал към европейските партньори. Това каза за БНТ комисарят по иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта в Европейската комисия Илиана Иванова . "Важно е да стоим стабилно..

публикувано на 12.07.24 в 11:22

С протестно автошествие почетоха паметта на загиналите в катастрофата край с. Кесарево

Близо 40 таксиметрови автомобила се включиха в протестно автошествие тази сутрин през Велико Търново, Арбанаси до гробищния парк в Горна Оряховица, за да изпратят таксиметровия шофьор Огнян Георгиев и неговия брат, които загинаха при катастрофата в..

публикувано на 12.07.24 в 11:13
Централна гара София

Пак проблем: Спряха продажбата на билети на Централната жп гара в София

На Централната жп гара в София не се продават билети. Проверка на репортер на БНР показа, че продажбата е спряна заради софтуерен проблем.  Служители на гарата твърдят, че временно не се издават билети за влаковете в цялата страна...

публикувано на 12.07.24 в 11:08

Пореден депутат напусна ПГ на ДПС, така засега са 23-ма

Втори депутат напусна ПГ на ДПС в петъчния ден. Информацията обяви председателя на парламента Рая Назарян. Пред народните представители тя обяви, че заявление за напускане на групата е подал Мюмюн Мюмюн.  Така групата на ДПС остава с 23-ма..

публикувано на 12.07.24 в 11:00
Деница Сачева зам.-председател на ПГ на ГЕРБ –СДС

Деница Сачева: Позицията на ГЕРБ-СДС за втория и третия мандат остава непроменена

Позицията на ГЕРБ-СДС за неподкрепа на втория и третия мандат за съставяне на правителство на този етап е непроменена, заяви Деница Сачева в отговор на въпрос дали има промяна на тази позиция с оглед на последните политически събития и дали ако получат..

публикувано на 12.07.24 в 10:55
Делян Добрев, Искра Михайлова, Джевдет Чакъров

В очакване на мандата: Какво ще предложат от ПП-ДБ? После партиите ще мислят

Политиците очакват да видят какво ще предложат от коалиция "Продължаваме промяната" - "Демократична България" с втория мандат като програма, и тогава ще вземат решение дали ще го подкрепят. Това стана ясно от изявленията на представители на различни..

публикувано на 12.07.24 в 10:31

Пада възрастта при зависимостите

" Възрастта при зависимостите пада . На първа употреба пада възрастта и се променя типът зависимост или причините, които активират зависимости. От най-ранна възраст, например от 2-годишна възраст, започват екранните зависимости ".  Това коментира..

публикувано на 12.07.24 в 10:24