Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба "Пловдив през годините" е експонирана на Главната

Фотосите е подбрал историкът Владимир Балчев
Снимка: Радио Пловдив, Стоян Терзиев

Фотоизложба „Пловдив през годините“ бе открита на Главната улица пред магазин „Евроленд“. 

Историкът Владимир Балчев е подбрал 20 фотоса, експонирани в платна, от историческото развитие на Пловдив от Освобождението до 70-те години на миналия век. Инициативата е в рамките на кампанията на вестник „Марица“ „Богатствата на Южна България“, която се провежда за четвърта година.

Зрителите могат да видят кадри със съборената по време на соца сграда на големия дарител Димитър Кудоглу, прокопаването на тунела под Джамбаз тепе в началото на 60-те години, строителството на емблематичния хотел „Тримонциум“, несъществуващите вече постройки в подножието на Джамбаз тепе на мястото на Понеделник пазара, красиви сгради от Главната улица, посрещането на румънския соцлидер Николае Чаушеску от Тодор Живков пред Централна гара и други любопитни фотоси от Държавния архив.

Изложбата ще бъде експонирана до 9-и ноември.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.