Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Киномания в Пловдив от днес до 29 ноември

| обновено на 19.11.15 в 14:25

От днес до 29 ноември в LUCKY Дом на киното ще се проведе десетото издание на Киномания в Пловдив. През 11-те фестивални дни ще бъдат реализирани 44 прожекции, което е рекорден брой за фестивала в града. За първи път Киномания ще се проведе и в двете зали на LUCKY Дом на киното. 

В програмата са включени 32 заглавия, сред които едни от най-значимите постижения на съвременното световно кино. В изключително силната селекция са последните филми на култовите режисьори Уди Алън – “Почти нормален“ и Никита Михалков – “Слънчев удар“. 

СнимкаПловдивските кинозрители ще могат да видят скандалния "Любов" на режисьора на "Необратимо" – Гаспар Ное и носителят на голямата награда в Кан "Златна палма" за 2015 "Дийпан" – завладяваща и нежна любовна история за съдбата на трима имигранти от Шри Ланка, които трябва да се адаптират към живота в парижко предградие.

Кинопанорамата в Пловдив ще открие носителят на Голямата награда и наградата на публиката в Сънданс “Аз, Ърл и умиращото момиче” – уникално смешната и затрогваща история на Грег, който открива колко въздействащо и важно може да бъде истинското приятелство. Киноманите в града под тепетата ще могат да видят най-новите филми с участието на Дъстин Хофман, Мерил Стрийп, Бил Мъри, Майкъл Кейн и Харви Кайтел и още много силни заглавия.

В списъка с ексклузивни прожекции са и четирите най-нови български заглавия. Сред тях е и носителят на голямата награда на фестивала в Москва "Каръци" на Ивайло Христов, който ще бъде специален гост в Пловдив. 

Най-малките зрители също ще станат част от фестивала със специална селекция от детски филми.

Снимка






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.