Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Газпром" спря доставките на газ за Украйна

Алексей Милер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският енергиен гигант "Газпром" съобщи, че спира доставките на газ за Украйна, след като Киев не успя да направи авансово плащане за нови количества.

Директорът на "Газпром" Алексей Милер заяви, че до 7.00 часа по Гринуич украинската компания "Нафтогаз" е използвала целия газ, за който е платила, и до момента не е извършено ново авансово плащане. Милер добави още, че отказът на Киев да купува руски газ представлява сериозен риск за транзита на газ за Европа през Украйна.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Георги Гегов: Доставките на газ за България в момента са нормални

В момента доставките на газ за България са нормални, каза за "Хоризонт" изпълнителният директор на "Булгартрансгаз" Георги Гегов . По-рано днес, руският енергиен гигант "Газпром" съобщи, че спира доставките за Украйна, след като Киев не успя да..

обновено на 25.11.15 в 12:44
ВИЖТЕ ОЩЕ
Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху

Нетаняху остава "напълно ангажиран" с постигането на споразумение за заложниците, държани от "Хамас"

Израелският премиер Бенямин Нетаняху подчерта на пресконференция в понеделник, излъчвана на живо по местните телевизии, че остава "напълно ангажиран" със споразумение за заложниците, но отново хвърли вината върху "Хамас" за неуспеха да бъде..

публикувано на 02.09.24 в 21:26

Германия удължи надзора и попечителството върху местните активи на "Роснефт"

Германското правителство удължи с 6 месеца надзора и попечителството си над местните активи на руската "Роснефт" до 10 март следващата година в очакване на техните продажби на Катар, заяви в понеделник министерството на икономиката,   предаде..

публикувано на 02.09.24 в 20:58
Фреди Белери

Гръцкият евродепутат Фреди Белери беше освободен от затвор в Албания

Гръцкият евродепутат Фреди Белери беше освободен от затвор в Албания, където излежава присъда за купуване на гласове. Белери е освободен условно, но не е оневинен, подчерта неговият адвокат пред гръцките медии. При излизане от затвора..

публикувано на 02.09.24 в 20:45

Иван Иванов е освободен от длъжността заместник-министър на отбраната

Със заповед на министър-председателя Димитър Главчев от длъжността заместник-министър на отбраната е освободен Иван Иванов, съобщават от правителствения пресцентър. Освобождаването на Иван Иванов е по предложение на министъра на отбраната Атанас..

публикувано на 02.09.24 в 20:42
Дейвид Лами, британски външен министър

Обединеното кралство ще спре някои продажби на оръжия за Израел

Обединеното кралство ще спре някои продажби на оръжия за Израел, обяви външният министър Дейвид Лами, като допълни, че решението идва след преглед на лицензите за износ на оръжия от Обединеното кралство, който заключава, че има "ясен риск" те да..

публикувано на 02.09.24 в 20:33

Допълнителни места в София и Пловдив за получаване на мобилен код за достъп до пациентското досие

От утре, 3-ти септември, желаещите да получат улеснен достъп до пациентското си досие през мобилен телефон могат да потърсят съдействие от здравните институции на няколко допълнителни места в София и Пловдив. Това съобщиха от здравното министерство..

публикувано на 02.09.24 в 20:26

МФ очаква бюджетен дефицит от 1,6 млрд. лева за първите осем месеца на годината

Дефицит от 1,6 млрд. лева се очаква към края на август, сочат прогнозите на финансовото министерство. Това прави 0.8 % от прогнозирания брутен вътрешен продукт. Приходите, помощите и даренията по консолидираната фискална програма (КФП) към..

публикувано на 02.09.24 в 19:57