Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още четирима са в болница след натравяне с фалшивия алкохол в Якоруда

| обновено на 29.12.15 в 12:43
Снимка: БГНЕС

Още четирима души са настанени тази нощ в болницата в Благоевград с натравяне от фалшив алкохол, съобщи началникът на реанимацията доктор Любомир Димитров. С тях броят на пострадалите, които се лекуват в отделението, вече е осем. Единият от тях е в тежко състояние със значителни увреждания и реална опасност за живота. Това съобщи директорът на болничното заведение доктор Огнян Митев. Той каза, че се вземат проби и едва след като са готови, ще има окончателна диагноза. Състоянието на останалите се подобрява. Благодарение на действията на медиците в реанимацията, постепенно излизат от интоксикация, поясни доктор Митев и  добави:

Ще се справим. Евентуално, ако постъпят още болни, бихме могли да ги поемем. Разбира се една част от тях, ако са повече, да прехвърлим в София. Имаме готовност, така че няма да бъде проблем това.

Заради продажбата на отровната напитка, от която починаха четирима души от Якоруда, Окръжната прокуратура в Благоевград привлече като обвиняем Тайфи Мекльов, който е задържан за 72 часа. В ранния следобед се очаква Окръжният съд в Благоевград да разгледа внесената от Окръжна прокуратура мярка за неотклонение "задържане под стража", съобщи наблюдаващият прокурор Георги Мадолев:

Вчера му беше повдигнато обвинение на лицето. Беше постановено 72-часово задържане. Днес ще внесат делото в съда с искане за мярка за неотклонение "задържане под стража". На пострадалите им се прилага една терапия с алкохол и в момента не могат да бъдат разпитани. При първа възможност свидетелите ще бъдат разпитани. Наблюдаваме тяхното състояние и чакаме момента, в който ще бъдат годни да дават такива свидетелски показания, каза наблюдаващият прокурор Георги Мадолев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Валери Симеонов

Валери Симеонов: Случилото се в Якоруда няма връзка с малките селски казани за варене на ракия

Смятам, че в момента се извършва отвратителна манипулация с правенето на връзка на натравянето в Якоруда и Благоевград с тези казани, в които се произвежда ракия. Няма нищо общо. Това каза за “Хоризонт“ в предаването “12+4“ Валери Симеонов –..

публикувано на 29.12.15 в 13:21
ВИЖТЕ ОЩЕ

Костадин Костадинов: КС за пореден път взема решения под натиск на Делян Пеевски

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов коментира, че Конституционният съд за пореден път взема решения под натиск от страна на Делян Пеевски, защото това е неговият съд: "Ако КС беше взел наистина правилно решение, той трябваше да отмени на 100%..

публикувано на 26.07.24 в 16:17

Административният съд София-град потвърди избора на Васил Терзиев за кмет на София

Административният съд София-град потвърди решението на Общинска избирателна комисия – Столична, с което Васил Терзиев е обявен за избран за кмет на Столична община на втория тур, проведен на 5-и ноември 2023 г. Решението за избора му, обявено от..

публикувано на 26.07.24 в 16:10
Димитър Кангалджиев

Димитър Кангалджиев: Човешка небрежност е една от основните версии за взрива в Елин Пелин

По информация на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов по време на инцидента в складовете в Елин Пелин е имало още двама души. Министърът посочи, че няма конкретна информация за тях, тъй като спасителните екипи все още не са влезли в складовете..

публикувано на 26.07.24 в 15:56
Кирил Петков

Кирил Петков коментира решението на КС: Няма справедливост в нашата страна

"Има ли справедливост в България? Работят ли прокуратурата и съдебната власт за хората?".  Това попита във Фейсбук Кирил Петков след решението на Конституционния съд.  КС обяви за противоречащи на Конституцията част от промените, свързани..

публикувано на 26.07.24 в 15:50

Френският министър на транспорта: Саботажът в жп мрежата е с тежки последици

800 хиляди пътници са засегнати от масираната атака срещу френската високоскоростна железопътна мрежа. Тя наруши движението по някои от най-натоварените линии часове преди церемонията по откриване на Олимпийските игри в Париж.  След палежи по..

публикувано на 26.07.24 в 15:40

Красимир Каракачанов: Поредното бедствие заварва поредните управляващи неподготвени

" Политици има достатъчно, само че държавници в България няма . Няма хора, които имат държавническо мислене. Всичко е на парче, всичко е в последния момент и за съжаление "скрито-покрито" ".  Това каза пред БНР Красимир Каракачанов, бивш..

публикувано на 26.07.24 в 15:16

КС обяви за противоречащи на Конституцията част от промените, свързани със съдебната реформа

Конституционният съд (КС) обяви за противоречащи на Основния закон почти всички промени, свързани със съдебната система, в Шестата ѝ поправка.  Съдиите не са постигнали съгласие по текстовете, свързани със служебното..

публикувано на 26.07.24 в 14:35