Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валери Симеонов: Случилото се в Якоруда няма връзка с малките селски казани за варене на ракия

Иван Бакалов: Законът въобще не засяга казаните на селските стопани

Валери Симеонов
Снимка: БГНЕС

Смятам, че в момента се извършва отвратителна манипулация с правенето на връзка на натравянето в Якоруда и Благоевград с тези казани, в които се произвежда ракия. Няма нищо общо. Това каза за “Хоризонт“ в предаването “12+4“ Валери Симеонов – съпредседател на парламентарната група на Патриотичния фронт и лидер на НФСБ.

Това не е продукция, произведена в дестилация, каквато се извършва в съответните казани.

Всички тези казани са регистрирани на 2 места – в НАП и Агенция „Митници“. Ако има казани, които не са регистрирани, това не е предмет на промяна на закона, а е предмет на институциите, които са длъжни да следят за спазването на закона.

Няма нищо общо между тези неща, които са забърквани по гаражите и регистрираните казани.Иван Бакалов

По повод думите на Валери Симеонов журналистът Иван Бакалов заяви:

Законът въобще не засяга казаните на селските стопани, защото засяга казани на предприемачи, които преваряват няколко хиляди килограма грозде и продават тази ракия. И тази ракия в Якоруда е с някакъв такъв произход.

Интервютата чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Още четирима са в болница след натравяне с фалшивия алкохол в Якоруда

Още четирима души са настанени тази нощ в болницата в Благоевград с натравяне от фалшив алкохол, съобщи началникът на реанимацията доктор Любомир Димитров . С тях броят на пострадалите, които се лекуват в отделението, вече е осем. Единият от тях е в..

обновено на 29.12.15 в 12:43
ВИЖТЕ ОЩЕ
Временна парламентарна комисия

Комисията за "Историческия парк" изслушва бившия собственик и управител на основната фирма строител

Временната парламентарна комисия за проверка на всички факти и обстоятелства на данни за извършени престъпления във връзка с дейността на Ивелин Михайлов и изградения комплекс "Исторически парк" изслушва бившия собственик и управител на основната..

публикувано на 26.07.24 в 20:31
Главният архитект на София Здравко Здравков подаде оставка

Главният архитект на София Здравко Здравков е подал оставка

Главният архитект на София Здравко Здравков е подал оставка. Затова съобщи кметът на София Василе Терзиев в официалния си профил във Фейсбук. "Днес приех оставката на арх. Здравко Здравков като главен архитект на Столична община", посочи още..

публикувано на 26.07.24 в 20:14

КРИБ приветства решението на НС за компенсации на небитовите потребители на електроенергия

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) изразява своето удовлетворение от приетото днес в Народното събрание Решение, с което се възложи на Министерския съвет да приеме програма за предоставяне на компенсации на..

публикувано на 26.07.24 в 19:58

Огнеборци гасят пожар край Монтана

Огнеборци гасят пожар край Монтана. Горят сухи треви и храсти в източната част на планина "Пъстрина". Няма опасност за населението. Сигналът за пожара е подаден днес след обяд. Горят сухи треви и храсти на планината "Пъстрина" в района на..

публикувано на 26.07.24 в 19:52
Народно събрание

НС одобри над 194 млн. лв. за оборудване на два многофункционални модулни патрулни кораба

С пълно единодушие Народното събрание одобри разход от над 194 милиона лева с ДДС за оборудване на двата многофункционални модулни патрулни кораба от типа лека фрегата за Военноморските сили. Средствата са разпределени разсрочено за срок от пет..

публикувано на 26.07.24 в 19:40
Атанас Запрянов

Запрянов: Инцидентът в Елин Пелин изисква специализирани екипи и специализирани модули

Инцидентът в Елин Пелин изисква специализирани екипи и специализирани модули, коментира в парламента служебният министър на отбраната Атанас Запрянов: "Първа и най-важно беше да задействаме модул от нашата Военна полиция, тъй като се оказа, че..

публикувано на 26.07.24 в 19:32

НС излиза в лятна ваканция от 17-и до 31-ви август

Парламентът гласува да си съкрати предвидената в Правилника за работата и дейността на Народното събрание едномесечна лятна ваканция, като депутатите ще работят до 16 август включително и ще почиват от 17-и до 31-ви август. Решението беше..

публикувано на 26.07.24 в 19:18