Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава да е усложнена обстановката в областите Шумен, Разград и Силистра

Продължава да бъде усложнена обстановката в областите Шумен, Разград и Силистра, заради бурния вятър там. Неговите пориви надминават 15-20 метра в секунда, което създава предпоставки за снегонавявания по пътищата и силно намалява видимостта. Това каза в предаването „Преди всички“ инж. Георги Златев – директор на Дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура“ в Пътната агенция.

Той посочи, че засега няма бедстващи автомобили, но в АПИ се получават много сигнали от автомобилисти, които са навлезли в затворени за движение участъци.

След спирането на вятъра днес остава като задача да започне отварянето на някои от пътищата от третокласната пътна мрежа в областите Шумен, Разград, Силистра, Добрич. Има готовност всички роторни снегорини и всичката тежка техника да навлезе в тези участъци и да бъде възстановено цялото движение, каза инж. Златев.

Той съобщи, че тази сутрин е било възстановено движението между Търговище и Шумен.

Инж. Георги Златев призова водачите, на които днес не им е спешно да пътуват, особено по третокласната мрежа в посочените области, да не го правят.

Подробности чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Усложнена остава обстановката в цялата страна

Жълт код за силен вятър е обявен за днес в 11 области на Източна България, сред които Добрич, Варна и Бургас . Десетки населени места остават без ток и достъп. Остава усложнена обстановката в областите Велико Търново, Русе и Силистра . Бедствено..

обновено на 18.01.16 в 18:28
ВИЖТЕ ОЩЕ

Абитуриентите с отличен успех от инициативата "Подкрепи една мечта“ са приети в желаните от тях специалности

Абитуриентите с отличен успех от инициативата "Подкрепи една мечта“ са приети в желаните от тях специалности. Това става ясно от подадените заявления за получаване на еднократна стипендия от благотворителната инициатива на президента. Избраните от..

публикувано на 07.10.24 в 15:41

Искат изключване от дружинката на ловци от Златарица, заловени в бракониерски лов

Държавното горско стопанство (ДГС) в Елена иска изключването на ловци от сдружението в Златарица, защото са били заловени в бракониерски лов на дива свиня. На ловните дружинки в сдружението ще бъде наложена забрана за ползване на дивеча в..

публикувано на 07.10.24 в 15:33

Александър Шпатов: Малко градове могат да се похвалят с толкова много пластове като София

Историите в новото издание на сборника "На живо от София" като ги събереш накуп може да се разкаже подобрена версия на София, така както бихме искали да си я представим.  Това сподели авторът на сборника Александър Шпатов в интервю пред БНР...

публикувано на 07.10.24 в 15:32

Нови атаки в Близкия изток в деня на годишнината от нападенията на "Хамас" срещу "Израел"

Израел, "Хамас" и "Хизбула" предприеха нови атаки в деня, в който се навършва една година от нападенията на палестинската групировка "Хамас" на израелска територия.  "Хизбула" изстреля ракети срещу военна база южно от Хайфа тази сутрин. Ранени са 10 души...

публикувано на 07.10.24 в 15:12

БЧК с кампания за пострадалите от наводненията в Босна и Херцеговина

Българският червен кръст започва набиране на средства в подкрепа на населението в Босна и Херцеговина, засегнато от катастрофалните наводнения на 4 октомври 2024 г. В нощта на 4 октомври 2024 г. поредица от внезапни наводнения удариха пет..

публикувано на 07.10.24 в 14:42
Давид Леви

Давид Леви: Конфликтът де факто започва от Иран, чиято основна цел е унищожаването на Израел

Конфликтът де факто започва от Иран, защото тя е членка на ООН и е единствената, която е поставила за своя основна цел, за национален идеал - унищожаването на друга членка на Обединените нации - Израел .   Това каза пред БНР международният..

публикувано на 07.10.24 в 14:29
Илия Налбантов

Илия Налбантов: На Радев му трябва репресивен закон, за да изгради военно-политическа сила

Консултативният съвет за Национална сигурност при президента не е решавал за Закон за защита на отечеството, това е предложение на президента и той го артикулира на пресконференцията. Това коментира пред БНР Илия Налбантов, военен експерт и..

публикувано на 07.10.24 в 14:23