Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Сестри Палавееви“ на Пловдивския театър гостува в Сатирата

БНР Новини
Снимка: dtp.bg

Постановката е на Елена Панайотова по романа „Сестри Палавееви в бурята на историята“ на Алек Попов, който заедно с Деляна Манева е направил и драматизацията за представлението.
Спектакълът разказва историята на две момичета, отраснали в заможно буржоазно семейство. Кара и Яра захвърлят охолния живот, бягат от дома си и попадат в отряда на Медвед, преминал през школата на съветското военно разузнаване. Още с пристигането си красивите близначки внасят смут в сърцата на партизаните. Само няколко часа по-късно отрядът попада в засада. Следва история за битки, предателства, смърт и оцеляване, изпълнена с абсурдни и трагикомични ситуации.
Ролите на близначките Кара и Яра изпълняват младите актриси Боряна Братоева и Мила Люцканова, което им донесе номинация за награда „Икар 2016“  в категорията „Дебют“, а в образа на партизанския командир Медвед се превъплъщава Добрин Досев. От миналата година той вече е в трупата на Пловдивския театър „Николай Масалитинов“, след като дълги години беше един от водещите актьори в Пазарджишкия театър.
В актьорския състав са още Симеон Алексиев, Венелин Методиев, Елена Кабасакалова, Алексей Кожухаров, Ивайло Христов, Димитър Димитров, Красимир Василев, Троян Гогов, Димитър Банчев, Стилиян Стоянов, Петър Петров, Тихомир Кутев и Александър Секулов-младши. Сценографията е дело на Петър Митев, костюмите - на Николина Костова-Богданова, а автор на музиката е Асен Аврамов.
„Сестри Палавееви“ гостува тази вечер, 9 март, на сцената на Сатиричния театър „Алеко Константинов“.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.