Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Госпожица Юлия“ на Стриндберг с премиера в Театър 199

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

Постановката по пиесата на големия шведски драматург е на Йосиф Сърчаджиев, който е избрал за ролята на госпожица Юлия Йоана Буковска-Давидова.
Тази роля е от онези, в които си струва човек да се потапя, които те поглъщат и обсебват, в добрия смисъл на думата, за да изследваш нови полети на духа или пропадания на духа, какъвто е нейният случай. Госпожица Юлия е странно съсредоточие на озоваване не намясто, не навреме и не на „правилните“ хора. Тя доста прилича на това птиче в клетка, за което става дума в пиесата. И когато не й остава нищо, в което да вярва, и когато разбира, че нищо в този живот не зависи от нейния личен избор, тя прави единствения възможен избор – да премине в една друга реалност, където се надява да е по-добрият свят.
В актьорския състав са още Калин Врачански и Мира Върбанова. Сценографията и костюмите са на Невена Белева, а музиката – на Мартин Каров.
Премиерата на „Госпожица Юлия“ е на 11 март в Театър 199 „Валентин Стойчев“.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.