Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Слугините“ на Жан Жьоне с премиера в Народния театър

Снимка: БГНЕС

Две сестри слугини и една господарка. Благоговеят пред нея, но също толкова я и мразят. Жадуват смъртта й и дори репетират убийството...
Постановката по най-известната пиеса на френския драматург е дело на Диана Добрева, която излиза и на сцената, в ролята на Мадам.
Всеки зрител може в някакъв момент да се припознае в „Слугините“, защото абсолютно всеки от нас е имал моменти в живота си, когато не се е чувствал добре в кожата си и е искал да бъде някой друг – по-богат или по-красив, или по-талантлив... Това търсене на другото Аз, на „другия“ в мен е, според мене, валидно за всеки човек в един момент от живота му.
В образите на слугините Соланж и Клер се превъплъщават актрисите Жорета Николова и Александра Василева. Музиката в спектакъла е на Петя Диманова.
Премиерните представления на „Слугините“ са от 17 до 19 март на камерната Сцена на IV етаж в Народния театър „Иван Вазов“.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.