Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Партиите организират свои прояви в съботния ден

Шестият зимен университет на Старейшини ГЕРБ се провежда в Стара Загора по темата за мигрантите и националната сигурност. Форумът се открива от председателя на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов.

В Банско започва национален съвет на Движение "България на гражданите" с участието на вицепремиера и лидер на партията Меглена Кунева. В региона министър Кунева е гост и на Югозападния университет.  Тя ще участва в дискусия за предизвикателствата и приоритетите във висшето образование. 

Паметта на жертвите на комунистическия терор в лагера "Слънчев бряг" край Ловеч се почита днес с традиционното шествие-поклонение, организирано от Съюза на демократичните сили. Провежда се и кръгла маса със свидетелства за репресиите в лагера от миналия век. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Приоритет в концепцията на Валерий Тодоров – нов тип редактори в БНР

Техническото и технологично изоставане и възможността националното радио да прехвърли огромният обем от архиви върху новия медиен език и миграция на аудиторията.  Такива предизвикателства пред БНР отбеляза Валерий Тодоров по време на изслушването си пред СЕМ за кандидатиране за шеф на радиото. Той е генерален директор на БНР в два мандата от..

публикувано на 16.10.24 в 13:52

Съюзът на съдиите призова ВСС да не избира главен прокурор и председател на ВАС

Съюзът на съдиите в България призова Висшия съдебен съвет, чийто членове от две години са с изтекъл мандат, да не избира главен прокурор и председател на Върховния административен съд. Това става дни след като  за поста на Обвинител номер едно беше номиниран само изпълняващия функциите в момента Борислав Сарафов и ден преди Съветът да открие..

публикувано на 16.10.24 в 13:36

Три сгради са частично срутени при земетресението в Турция

Три сгради са частично срутени при земетресението със сила 5,9 по Рихтер в окръг Малатия, Източна Турция, предаде БТА. Това съобщи министърът на вътрешните работи Али Йерликая, цитиран от държавната турска телевизия ТРТ-Хабер. Трус с магнитуд 5,9 разлюля Източна Турция Йерликая уточни, че сградите се намират в окръзите Малатия,..

публикувано на 16.10.24 в 13:20

Изхвърляме средно по 93 килограма храна годишно

По 93 килограма храна годишно изхвърля всеки българин. 10 на сто от храната, която се предлага на потребителите в Европейския съюз, също се изхвърля, въпреки че 42 млн. души от общността не могат редовно да си позволят качествено и пълноценно хранене. Данните са на  Българската хранителна банка по повод днешния Световния ден на прехраната...

публикувано на 16.10.24 в 13:03
Даниела Бобева

Проф. Даниела Бобева: В предизборните програми няма смелост, но задават тон за диалог

Няма особена смелост в предизборните програми на партиите , което е обяснимо при тази диверсифицирана политическа среда, те са реалистични, конструктивни и задават тон за диалог след изборите .  С тази констатация започна коментара си пред БНР  финансистът проф. Даниела Бобева – икономически вицепремиер в правителството на Пламен..

публикувано на 16.10.24 в 13:01

СДВР: Най-високата засечена скорост в София е над 260 км/ч

От началото на годината на територията на София са настъпили 588 тежки пътни инцидента  - с 11 по-малко за същия период на миналата година.  Това заяви комисар Валентин Крушарски, началник на отдел "Пътна полиция" в СДВР, предаде БГНЕС. "Ранените при тези инциденти са 693 или с 2 повече. Загиналите на територията на София от началото на годината са..

публикувано на 16.10.24 в 12:58

Може ли сензационно откритие на екип на National Geographic да промени фактите за покоряването на Еверест?

Сензационно разкритие може да промени фактите за покоряването на Еверест. То е направено от екип на National Geographic 100 години преди изчезването на алпиниста Андрю Ървин и на Джордж Мелъри.   Смята се, че екипът открива част от крака на Ървин, обут в чорап и кожена обувка. На чорапа е изписано името му. Мястото е под северната стена на..

публикувано на 16.10.24 в 12:54