Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПУ организира вечер на турската поезия

| обновено на 19.05.16 в 09:41

Четвърта традиционна вечер на турската поезия организира Филологическият факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, съобщиха от висшето училище. 

Събитието ще се проведе в зала „Професор Йолов“ на хотел „Рамада-Тримонциум“ – Пловдив от 18.00 часа.

Програмата предвижда рецитал на известни и обичани турски поети като Джан Юджел, Атила Илхан, Назъм Хикмет, Орхан Вели, Джахит Съткъ Таранджъ, Юмит Яшар, Мевляна Джеляледин Руми.

Като гости на събитието се очакват дипломати от Генералното консулство на Република Турция в Пловдив, както и преподаватели от Пловдивския университет.

Провеждането на Вечерта на турската поезия се превърна в традиция за студентите от специалността „Бъл­гар­ски език и тур­ски език“, подчертаха организаторите. Тази година тя се провежда за четвърти път. 

Самата специалност е създадена през 2009 година във Фи­ло­ло­ги­че­ския фа­ку­лтет. Ней­но­то от­кри­ва­не е в отго­вор на на­ра­ства­щия ин­те­рес към изу­ча­ва­не­то на ку­лту­ри­те и ези­ци­те на стра­ни­те, ко­и­то са на­ши съ­се­ди на Бал­кан­ския по­луос­тров. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.