Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Свръхсексуализацията на децата и тийнейджърите

БНР Новини
Бисер Николов (вляво), Георги Апостолов и Цвета Николова в студиото на предаването.
Снимка: Кирчо Стоичков

Преди по-малко от месец Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) прие резолюция срещу свръхсексуализацията на децата и тийнейджърите. Повече от тревожен е фактът, че масово от екраните, рекламните пана и от многобройни сайтове децата и младежите биват заливани от модели и образи, налагащи полови и физически стереотипи. Колко застрашителни са размерите на това явление в България; как влияе върху самочувствието, контактите, психиката и здравето на децата; как обществото да защити децата ни от него и има ли страната ни достатъчно ефективно законодателство; какво може да направи всеки от нас – лично и конкретно…
За всичко това разговаряме в предаването „Познати и непознати“. Наши събеседници са Бисер Николов – член на Управителния съвет на Асоциация Общество и ценности, Георги Апостолов от Националния център за безопасен интернет и психологът д-р Методи Коралов – преподавател в Нов български университет (НБУ).




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

платена публикация
Пием ли чиста вода? Как да филтрираме водата в домашни условия

Още от началото на света водата се върти в безкраен кръговрат. Понеже е добър разтворител, тя неизменно понася след себе си всякакви химически вещества и минерали наред с микроорганизми, твърди частици и още редица други примеси, с които влиза в досег по пътя си. Затова и съставът на водата навсякъде е различен. Огромният проблем настъпва..

публикувано на 20.12.23 в 10:40