Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисар Николай Кирков: Контролът по магистралите е силно затруднен

Снимка: Венелина Попова
Контролът по магистралите е силно затруднен, заради липсата на специализирани полицейски части, заяви комисар Николай Кирков - директор на МВР Стара Загора. През тази област минава най-дългият магистрален участък, но през нощта е осветено само в района на 165 км от автомагистрала "Тракия".

Николай Кирков заяви, че никога не би рискувал живота на полицаите като ги изпрати на нощно дежурство на магистралите:

Те са опасни всичките такива явни и принудителни мерки, това е много рисково и на автомагистрала никъде не се прави в Европа. Контролът е безпристрастните технически средства, видеонаблюдението.

Той очаква след разрешението на министър Бъчварова от началото на август проверки по пътищата да извършват и униформени извън състава на Пътна полиция, нарушенията да намалеят, но въпреки засиленият полицейски контрол, произшествията в градски условия и по пътищата в областта се увеличават.

През първите осем месеца на годината са пострадали 51 непълнолетни и 1 210 възрастни, загиналите са 35.

Николай Кирков констатира, че са намалели и сигналите от граждани за нарушения по пътищата заради факта, че трябва да свидетелстват по делата. 

На въпрос на "Хоризонт" колко пъти е получил обаждане от високопоставени лица за покриване на нарушения по пътищата, комисарят отговори: "Нито едно".

Началникът на "Пътна полиция" обаче не отрече, че все още има такива опити за натиск върху него.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Безпрецедентни мерки за сигурност за националния празник на Франция

Франция посреща националния си празник с блясъка на Олимпийския огън и мрак относно бъдещото си управление след извънредните избори. Тържествата ще преминат при безпрецедентна охрана. Френският национален празник заварва Париж в трескава подготовка за Олимпиадата, която започва само след 12 дни. Бисерът на празничната програма е..

публикувано на 14.07.24 в 08:07
Израелски танк на границата на Израел с Ивицата Газа

Преговорите за примирие в Газа са преустановени

Преговорите за примирие в Ивицата Газа са били преустановени, след като три дни интензивни разговори не са успели да доведат до приложим резултат. Това предаде агенция Ройтерс, като се позова на два източника от египетските сили за сигурност, пожелали анонимност. Те също така обвинили Израел за това, че няма искрено намерение за постигане на мирно..

публикувано на 14.07.24 в 07:58
Кирило Буданов

Кирило Буданов: Правени са няколко опита за убийство на Путин

Правени са няколко опита за убийство на руския президент Владимир Путин, заяви вчера ръководителят на украинското военно разузнаване Кирило Буданов, цитиран от ДПА. "Но, както виждате, те са били неуспешни“, каза Буданов пред украинския сайт "Ню войс" (New Voice). Генералът не каза на какво се базират изявленията му. Той не каза също дали..

публикувано на 14.07.24 в 07:53

ФБР: Стрелбата срещу Тръмп е опит за убийство

Федералното бюро за разследване пое ролята на водещ федерален орган в разследването на стрелбата на митинг на Доналд Тръмп, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на ФБР. Вчера снайперист откри стрелба по Тръмп на митинг в Пенсилвания, прострелвайки го в дясното ухо. Журналист от Си Ен Ен съобщи, че ФБР е идентифицирало стрелеца,..

публикувано на 14.07.24 в 07:40

Седем пожара в горски територии в 4 области на страната

Седем пожара горят в горски територии, съобщиха от Агенцията по горите. Пожарите са в областите Пловдив, Хасково, Кюстендил и Ямбол. Община Хисаря набира доброволци, които да се включат и днес в гасенето на пожара в района на селата Михилци и Иван Вазово. Областният управител на Пловдив Христина Янчева благодари на десетките граждани, които..

публикувано на 14.07.24 в 07:27

Месец на ветроходството започна в Балчик

Месец на ветроходството започна в морския град Балчик. Предвидени са поредица прояви, свързани с този вид воден спорт, както и състезания по ветроходство. С цел искрата и любовта към този спорт да се запалят във все повече деца Българската федерация по ветроходство започна организирането на детски лагери в цялото Черноморие, като първият се..

публикувано на 14.07.24 в 07:14

Доналд Тръмп е леко ранен след атака срещу него, нападателят е загинал

Доналд Тръмп е добре след стрелбата срещу него по време на предизборен митинг в щата Пенсилвания, обяви говорител на бившия американския президент. От Сикрет сървис потвърдиха, че техни служители са убили нападателя, който откри огън срещу Тръмп. Един от зрителите също е загинал при атаката, а други двама са ранени и в критично състояние. Федералното..

обновено на 14.07.24 в 04:56