Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марияна Арсенова с гастрол в родния Пловдив

В Пловдив гостува звездата на оперетата и дирeктор на Музикалния театър „Стефан Македонски” сопраното Марияна Арсенова. Тя ще участва в изданието Опера Бутик в Дома на културата с програма „Към оперетата с любов”. 

Арсенова ще представи своите коронни роли от "Царицата на чардаша", "Графиня Марица", "Веселата вдовица", "Прилепът" и др. На сцената ще й партнира  Марк Фаулър.

По време на концерта Марияна Асенова, която е пловдивчанка, ще разкаже за своя интригуващ път от института по акушерство през Музикалната академия до сцената на Оперетата в София. Там тя изпълнява всички централни роли от репертоара на класическата оперета и не малко роли от мюзикълния репертоар на театъра. 

Първата и роля е на Елена от „Хубавата Елена” от Жак Офенбах. След  това идват Валансиен и Хана Главари от „Веселата вдовица” от Лехар, Вера Лизавета от „Последният Валс” от Оскар Щраус, Силва от неповторимата  „Царица на чардаша” от Имре Калман, Марица от „Графиня Марица”  от Калман, Зорика от „Циганска любов”от Лехар,  Виктория от „Виктория и нейният хусар” от Пал Абрахам, Ким от мюзикъла „Мис Сайгон” от Клод–Мишел Шонберг, Айрини Малой от „Хелоу, Доли” от Джери Хърман, Деметра и Гризабела от „Котки” от А.Л.Уебър и много други.

Най-много изпълняваната от нея роля е тази на Розалинда от „Прилепът” на Й. Щраус, не само на родна сцена, а и на сцените на Германия, Швейцария, Холандия, Австрия, Япония и др., по време на турнетата на театъра.

Снимка




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.