Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любов и война в „Писмо до Касандра“

БНР Новини
Снимка: tba.art.bg

„Писмо до Касандра“ е най-новият спектакъл в афиша на театър „Българска армия“. Постановката е на Иван Урумов по пиесата на съвременния португалски драматург Педро Ейраш.




Темата за войната е разгледана през много поетичен, любовен ракурс. Опитахме се да постигнем чисто сетивни усещания за това, което разказваме в спектакъла. Така че дори ако зрителят не разбира езика, на който се говори от сцената, историята да стигне до сърцето му по директния път, не през разума. Не да я види, не да я чуе, а да я преживее.

В ролята на двамата влюбени, разделени от войната на стотици километри един от друг, са Тигран Торосян и Луизабел Николова, която е едно от новите попълнения в трупата на театъра. Сценографията и костюмите са на Красимир Вълканов, а музиката – на Добрин Векилов-Дони.

Премиерата на „Писмо до Касандра“ е тази вечер (9 ноември) в театър „Българска армия“.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.