Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без инциденти и с добра организация протича гласуването в Канада

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Точно в 7.00 часа сутринта (14.00 часа българско време) започна изборният ден в днес слънчево и сравнително топло за ноември Торонто. В избирателната секция в Генералното консулство, в която традиционно гласуват най-много българи, още от началото на изборния ден има постоянен поток от хора. Засега няма регистрирани оплаквания и инциденти в секцията, организацията е отлична и всеки гласоподавател упражнява правото си на глас без забавяне.

Освен в сградата на Генералното консулство, където за първите три часа на деня са гласували над 100 души, българите в Торонто гласуват и в предградието Брамптън. Там избирателната активност към 10.00 часа сутринта (17.00 часа българско време) е около 50 души.

5 са останалите избирателни секции в Канада – две в Монреал и по една в Отава, Калгари и Ванкувър.

Трудно може да се прогнозира каква ще е избирателната активност днес. Миналата седмица на първия тур на изборите общо 2075 българи в Канада упражниха правото си на глас. Най-голям брой българи гласуваха в Торонто и Монреал, съответно 735 и 712 души.

Изборният ден ще приключи в 20:00 часа местно време или рано сутринта в понеделник българско време.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Няма опашки на изборите в Мадрид

Изборният ден в Мадрид протича спокойно. Това съобщи за "Хоризонт" Христо Дянков, член на СИК в Мадрид: Всичко е нормално. Опашки все още няма. Очакваме същия процент гласуващи като бройка, плюс, минус 50 човека. Предния път гласуваха малко..

публикувано на 13.11.16 в 10:59

Гласуването на балотажа протича без опашки в Прага

Няма промяна в броя на секциите за балотажа на територията на Чехия. Българите могат да гласуват в сградата на българското посолство в Прага, както и във втория по големина град в страната Бърно. На първия тур в Прага гласуваха 734 души, а в..

публикувано на 13.11.16 в 14:48
ВИЖТЕ ОЩЕ
Тейлър Суифт

Още двама задържани за плановете за атентати на концерти на Тейлър Суифт

Полицията в Австрия е задържала трети и четвърти младежи, заподозрени за плановете за атентати на концерти на американската певица Тейлър Суифт, довели до отмяната им тази седмица. Арестуваните са австрийци, на едва 15 и 17 години, съобщи..

публикувано на 08.08.24 в 18:37

Радев се консултира с партиите, избори на 20 октомври поискаха от ГЕРБ-СДС и БСП

"Моите възможности за избор на министър-председател са драстично ограничени. Веднага пристъпих към разговор с всички потенциални премиери, които не са приключили окончателно. Не можем да бавим повече процеса и трябва да има яснота в държавата за нейното..

публикувано на 08.08.24 в 17:48

"Бритиш еъруейз" спира полетите до Пекин от 26 октомври

Британският авиопревозвач "Бритиш еъруейз" (British Airways) спира полетите до Пекин от 26 октомври до ноември 2025 година, предаде Ройтерс. Авиокомпанията, която е собственост на групата Ай Ей Джи (IAG), не посочи причината за решението си, но допълни,..

публикувано на 08.08.24 в 17:29

Радев: Разговорите ми с потенциалните кандидати за служебен премиер не са приключили

"Добре дошли в президентската институция! Започвам директно по същество, знам, че времето е ценно на всички от вас защото, на практика предизборната кампания започна ". Това каза президентът Румен Радев в началото на политическите консултации за..

публикувано на 08.08.24 в 17:16

Българската православна църква изрази признателност към народните представители

Светият Синод на Българската православна църква - Българска патриаршия изразява своята признателност към народните представители за постигнатото съгласие по общозначими ценности за българското общество, каквито са възпитанието, образованието и..

публикувано на 08.08.24 в 16:58

Загасен е пожарът в с. Джулюница

Пожарът в село Джулюница, община Лясковец, вече е загасен, съобщи за БНР Георги Тодоров, началник на противопожарната служба в Горна Оряховица. Пожар, запален от стъклени бутилки, засегна къщи и дворни места в с. Джулюница Няма пострадали хора...

публикувано на 08.08.24 в 16:56
Явор Божанков

Явор Божанков от ПП-ДБ се оплака от физическо насилие от депутат от "Възраждане"

Депутатът от "Продължаваме промяната"-"Демократична България"  Явор Божанков се оплака от физическо насилие от свой колега от "Възраждане", чието име не назова. Божанков разпространи и клип във Фейсбук, в който двамата се сблъскват в един от коридорите..

публикувано на 08.08.24 в 16:38