Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия е приготвила предложения от четири точки, които трябва да помогнат за овладяване на кризата в Сирия

Снимка: EPA/BGNES

Русия е изпратила на представители на сирийската въоръжена опозиция пакет с предложения от четири точки, които трябва да помогнат за овладяване на кризата в страната.

Това става преди четвъртия кръг от преговорите за Сирия в столицата на Казахстан, Астана.

Информацията е на руското издание "Известия“. 

От Съвета на федерацията - горната камара на руския парламент - отбелязват, че дори и опонентите на властта в Дамаск да откажат да отидат в казахската столица, срещата, насрочена за началото на май, ще се състои.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Татяна Буруджиева

Доц. Татяна Буруджиева: Ако активността на изборите се доближи до 50%, ще е голяма изненада

Изненади се очакват на изборите 2 в 1 у нас на 9 юни и една от тях ще е, ако активността се доближи до 50%, коментира политологът доц. Татяна Буруджиева в интервю пред БНР. Тя смята, че политическата, партийната и електорална логика казват, че не трябват да има избори и през есента. "Но това не означава, че на практика не може да има, но..

публикувано на 29.05.24 в 17:32
Президентът на Беларус Александър Лукашенко.

Унгария подписа с Беларус споразумение за ядрено сътрудничество

Унгарското правителство подписа споразумение с Беларус за ядрено сътрудничество и очаква помощ от Минск за изграждането на атомната централа "Пакш 2". В същото време правителството на Полша се готви да възстанови буферната зона на границата с Беларус. А властите в Минск обявиха, че се оттеглят от Договора за обикновенните въоръжени сили в..

публикувано на 29.05.24 в 17:26

Израел продължи да изпраща танкове в Рафах

Израел продължи да изпраща танкове в южния град Рафах в Ивицата Газа, след като вчера армията влезе в центъра на града. Правителството на Бенямин Нетаняху смята, че войната срещу радикалната палестинска организация "Хамас" ще продължи през цялата година.  Жители на Рафах казаха, че израелските танкове са влезли в западната част на Рафах и в..

публикувано на 29.05.24 в 17:18
Протест след приемането на закона от парламента в Тбилиси, 14 май 2024 г.

Близо 200 грузински НПО отказват да спазват закона за "чуждото влияние"

Близо 200 грузински неправителствени организации обявиха, че отказват да спазват закона за "чуждото влияние", който беше приет вчера от парламента по инициатива на управляващата партия, въпреки масовите протести в страната, предаде Франс прес, цитирана от БТА. Парламентът на Грузия отхвърли ветото на президента върху спорния закон за..

публикувано на 29.05.24 в 17:08
Росица Матева

Общините публикуват списъците със заличените избиратели за вота на 9 юни

На предстоящите на 9 юни избори ще има видеонаблюдение в реално време. Броенето на бюлетините и съставянето на протоколите в секционните комисии ще бъде заснемано.  Централната избирателна комисия одобри правилата за това, като записа, че правителството има отговорност да осигури процеса технически - както с устройствата, така и с платформата..

публикувано на 29.05.24 в 16:58
Инж. Валери Иванов

ВиК - Монтана остава с досегашния си управител

ВиК - Монтана остава с досегашния си управител. Извънредното общо събрание на акционерите днес отмени решението за освобождаване на инж. Валери Иванов, както и решението за избирането на Радослав Георгиев за нов управител на дружеството.   Представителите на 10 от 11-те общини от областта акционери във ВиК - Монтана и държавата отмениха взетите..

публикувано на 29.05.24 в 16:48

Белгийската полиция обискира офиси в ЕП на асистент на крайнодесен депутат

Белгийската полиция обискира офиси в Европарламента в Брюксел и в Страсбург на асистент на крайнодесен депутат заради подозрения в разпространение на руска пропаганда. По данни на говорител на полицията, е претърсен и апартамента му в брюкселския квартал "Скарбек".  Това става седмица преди началото на изборите за Европейски парламент. В..

публикувано на 29.05.24 в 16:47