Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джеки Чан – звезда и на Седмицата на китайското кино в София

| обновено на 03.05.17 в 16:51 БНР Новини
Снимка: ЕПА/БГНЕС

За трета поредна година институт „Конфуций“ организира съвместно с Дома на киното Седмица на китайското кино в София. Българската публика ще гледа шест филмови продукции от всички жанрове в превод от китайски на български език. Селектираните филми показват не само исторически факти и културните особености на Китай, но и най-новите тенденции в съвременното китайски кино. Сред заглавията е и 100-ият филм „Революцията 1911“ на Джеки Чан, който е режисьор на епичната кинотворба. Юбилейният филм отбелязва 100-годишнината от провеждането на Синхайската революция и ще бъде показан за първи път в България.
Седмицата на китайското кино започва на 20 април с представянето на автобиографичната книга на Джеки Чан „Остарях, преди да порасна“ и ще продължи до 24 април в Дома на киното.









Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.