Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мащабна антитерористична акция се проведе в Германия

Снимка: БТА

Мащабна акция срещу заподозрени терористи се проведе в Германия. Антитерористични части обискираха сгради и жилища в Берлин, Бавария, Саксония и Саксония-Анхалт.

Претърсени са жилищата на трима ислямисти в Лайпциг. Двама от тях са участвали в боеве на "Ислямска държава", третият е заподозрян, че е неин поддръжник. Арести засега обаче няма.

В другите провинции също е имало сигнали срещу заподозрени за евентуална дейност, свързана с "Ислямска държава". Двама души са разпитвани за нарушение на закона за оръжията.

Миналата седмица полицията арестува един ислямист в Лайпциг. Вероятно акцията днес е следствие от този арест.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Започват обиски във всички казарми в Германия заради намерени нацистки символи

Всички казарми на германската армия ще бъдат обискирани, след като в няколко от тях бяха намерени нацистки символи. Това наредиха разследващите скандала с теористична заплаха в Бундесвера. Преди дни бе задържан лейтенант, имал планове да убие..

публикувано на 07.05.17 в 15:43
ВИЖТЕ ОЩЕ

Загасен е пожарът край "Меден рудник" в Бургас, унищожени са зеленчукови градини

Загасен е пожарът край бургаският квартал "Меден рудник", който възникна в обедните часове днес. Пожар в района на бургаския квартал "Меден рудник", горят сухи треви и храсти Изгорели са сухи треви и храсти и 2 частни зеленчукови градини. В..

публикувано на 29.07.24 в 17:19

Община Елин Пелин предупреди да не се събират или пипат разпръснатите след взрива остатъци от пиротехника

Община Елин Пелин предупреди гражданите да не събират или пипат разпръснатите след взрива остатъци от пиротехника. В четвъртък база на фирма за пиротехника се взриви. А при инцидента загинаха четирима души. От общината предупреждават, че е..

публикувано на 29.07.24 в 17:04
Калоян Методиев

Калоян Методиев пита защо е поканен на разговори за третия мандат с депутати от разпадналата се ПГ на "Величие"

Депутатът Калоян Методиев, който не членува в парламентарна група, е изпратил писмо до преговорния екип на "Има такcв народ" (ИТН) за провеждане на срещи в опит за съставяне на правителство с третия мандат.  ИТН получи третия мандат: Ще разговаряме..

публикувано на 29.07.24 в 17:04
Елизавета и Маргарита от Бесарабия

Отличници на Болградската гимназия мечтаят да учат в България

Болградската гимназия е най-старото и най-авторитетно средно училище в Бесарабия. За историята й се знае много, но и днес тази гимназия изпраща випускници, чиито успехи са гордост за цялата общност.  Две от отличничките на Болградската гимназия -..

публикувано на 29.07.24 в 17:03

Няма кандидати да учат в Техническата гимназия във Враца

Най-старото и престижно професионално училище във Враца е изправено пред проблем с приема на ученици. Все още има свободни места в паралелки, в които се изучават специалности, за които има недостиг в местни фирми.  Професиите, по които се обучават..

публикувано на 29.07.24 в 16:31

Израел иска да нанесе щети на "Хизбула", но без да въвлича региона в пълномащабна война

Израел иска да нанесе щети на подкрепяната от Иран ливанска организация "Хизбула", но не желае да въвлече региона в пълномащабна война, заяви високопоставен израелски военен служител. Според други двама изралески представители еврейската държава се..

публикувано на 29.07.24 в 16:16
Володимир Зеленски

Володимир Зеленски пристигна на фронта в Харковска област

Украинският президент Володимир Зеленски пристигна на фронта в Харковска област на фона на продължаващите сражения в района и ударите с дронове. Украинският президент Володимир Зеленски пристигна в района на Вовчанск в Харковска област, където руските..

публикувано на 29.07.24 в 16:04