Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Квартет "Светоглас" представи "Моление Господне" в Клисурския манастир

Снимка: личен архив

В "Арте вива" тази седмица ви пренесохме в Клисурския манастир "Св. Св. Кирил и Методий", където набиращият все по-голяма популярност у нас и в чужбина квартет "Светоглас" представи втория си музикален албум. Той е наречен "Моление Господне", издава се от гръцка музикална компания и се разпространява в цял свят.

На представянето му присъстваха огромен брой почитатели, миряни и обществени личности. Идеята на изпълнителите и техните продуценти е била да се пресъсаздаде възможно най-добре автентичната среда, в която звучи църковната музика, обясни Даниел Спасов - солист в "Светоглас", телевизионен водещ, автор на фолклорни предавания и филми, фолклорист и изследовател на старинните пластове от българското музикално наследство. Даниел Спасов засегна и темата за продуценството у нас и възможностите, които имат артистите и авторите на некомерсиална продукция.

Квартет "Светоглас" е съставен от Даниел Спасов, Милен Иванов, Станимир Иванов и Виктор Томанов. Първите трима, освен певци и музиканти, са и телевизионери, част са от Българската национална телевизия. За да ги подкрепи в Клисурския манастир, заедно със семейството си, дойде и генералният директор на обществената медия Вяра Анкова. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.