Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българското участие на фотографските срещи в Арл 2017

БНР Новини
48-ото издание на Международния фотографски фестивал „Срещи в Арл“ и тази година събира професионалисти, галеристи и почитатели на фотографията в красивото градче в Южна Франция. Прочутият фестивал ще продължи до 24 септември и се очаква да бъде посетен от около сто хиляди души. В програмата тази година участват 250 артисти от цял свят.
Тихомир Стоянов бе сред четиридесетте фотографи селектирани да участват в програмата „Нощта на годината“. Българският фотограф представи своята серия „Архивът на семейство Стоянови“ в рамките на инициативата „Донесете своята собствена хартия“ пред близо пет хиляди посетители. Архивът е събирателен образ на българското социалистическо семейство и спада към т. нар. жанр „намерена фотография“, който набира популярност и у нас. Любопитните фотографии могат да бъдат разгледани в Инстаграм (@imagynaryarchive).
Никола Михов и тази година участва във фотографските срещи в Арл с проекта си Hello and Welcome to Paris.
Работите на двамата български фотографи ще може да видим на първото издание на Sofia Art Book Fair, което ще бъде с фокус върху фотокнигите и предстои да се проведе през септември в София.

Снимките в галерията са от проекта на Тихомир Стоянов - фотографии от въображаемия архив на сем. Стоянови




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия