Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Остава неясно дали нападенията с нож във Финландия и Германия са терористични атаки

| обновено на 19.08.17 в 11:48
Опечалени положиха свещи и цветя за жертвите на нападението в Турку
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Финландската полиция арестува още петима души за нападението с нож, извършено вчера на оживен площад в град Турку. При атаката загинаха двама души, а ранените по последни данни са осем.

Нападателят, който беше прострелян в крака, е задържан под стража. В ареста са и петимата, заловени през нощта в апартамент в Турку. Смята се, че те са били в контакт с основния заподозрян, но все още не е известно дали имат връзка с атаката. Полицията ще оповести повече информация след разпитите. 

Все още не е ясно дали нападенията с нож срещу хора на оживени места във Финландия и Германия са терористични актове. При друго нападение с нож, също вчера, в германския град Вупертал беше убит един човек, а друг е бил ранен. Засега властите в двете държави изясняват мотивите на нападателите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Мъж уби двама и рани шест души във Финландия

Двама души са убити, а шестима са настанени в болница след нападение с нож във финладския град Турку, съобщиха от полицията на пресконференция. Засега има само един заподозрян за нападението - млад мъж, който беше прострелян в крака и арестуван. Все още..

обновено на 18.08.17 в 19:43
ВИЖТЕ ОЩЕ

Илияна Йотова откри новата учебна година в Българското неделно училище в Барселона

Вицепрезидентът Илияна Йотова откри новата учебна година в Българското неделно училище "Св. св. Кирил и Методий" в Барселона.  Над 120 ученици се обучават там. Вицепрезидентът поздрави учениците за усърдието след цяла седмица занятия в испанското училище..

публикувано на 07.09.24 в 20:43

Интензивен трафик на граничните ни пунктове с Гърция, Румъния, Сърбия и Турция

Интензивен е трафикът на граничните ни пунктове с Гърция, Румъния, Сърбия и Турция, съобщават от Главната дирекция "Гранична полиция". Трафикът на граничните пунктове с Гърция - ''Kулата'' и ''Маказа'', е интензивен на вход и изход за леки автомобили...

публикувано на 07.09.24 в 20:30

Хиляди французи излязоха на протести срещу политиката на Макрон

Хиляди французи излязоха на протести из страната по призива на крайната левица срещу политиката на президента Еманюел Макрон и назначението на новия премиер от десницата Мишел Барние. Шествието на опонентите на Еманюел Макрон потегли в Париж в ранния..

публикувано на 07.09.24 в 20:22
Язовир

57-годишен мъж се е удавил в язовир "Дяково" край Дупница

57-годишен мъж се е удавил в язовир "Дяково" край Дупница.  За трагиния инцидент съобщиха за БНР от пресцентъра на Областната дирекция на полицията в Кюстендил.  Мъжът е влязъл да плува във водите на язовира след обяд, но внезапно му прилошало и изчезнал..

публикувано на 07.09.24 в 19:58
Стефанос Каселакис, лидер на СИРИЗА

Вътрешни конфликти раздират СИРИЗА

Вътрешни конфликти раздират гръцката опозиционна партия СИРИЗА, която според социологическите проучвания губи в политическата борба с консерваторите.  В Атина се провежда заседание на ръководството на партията, на което депутати искат оставката на..

публикувано на 07.09.24 в 19:51

Украйна твърди, че е поразила руски склад за боеприпаси в пограничната област Воронеж

Службата за сигурност на Украйна твърди, че е поразила руски склад за боеприпаси в пограничната област Воронеж, съобщи Франс прес.  Там, след нападение с дронове, се е разразил пожар, довел до поредица взривове и евакуация на няколкостотин души от околни..

публикувано на 07.09.24 в 19:39
Снимката е илюстративна

Овладян е пожарът в боровата гора над санданското село Плоски

Час по-късно след като избухна, пожарът в боровата гора над санданското село Плоски, бе овладян.  Два екипа на пожарната служба, както и 14 служители на горското стопанство с високопроходим противопожарен автомобил са на място и се опитваха да ограничат..

публикувано на 07.09.24 в 18:48