Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Награди „Никола Гюзелев“

БНР Новини
9
Йоланта Смолянова, Бойко Цветанов, Серджо Олива, Калуди Калудов и Анна Мария Гюзелева (отляво надясно)
Снимка: Асен Димитров

За втори път на 19 септември от 18 часа в Големия салон на БАН бяха връчени наградите на фондация „Никола Гюзелев“. Нейни носители тази година са тенорите Бойко Цветанов и Калуди Калудов, италианският пианист, диригент и композитор Серджо Олива и сценографът проф. Константин Вълканов. Преди година във връзка с 80-годишнината на Никола Гюзелев беше учредена наградата на негово име и първите ѝ носители са оперните певци Радостина Николаева (сопран), Владимир Стоянов (баритон), Николай Кърнолски (бас) и сценографът Радостин Чомаков. Наградата е за отличаване на талантливи творци в оперното и изобразителното изкуство.
В залата бяха и миналогодишните носители на наградата Радостина Николаева и Владимир Стоянов, които връчиха наградите на новите лауреати.
Съпровождани от пианистката Йоланта Смолянова Калуди Калудов и Бойко Цветанов изпълниха няколко арии, а Серджо Олива изсвири две свои композиции посветени на Никола Гюзелев и съпругата му.





Снимки  галерията: Асен Димитров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия