Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гала концерт на майсторския клас на Райна Кабаиванска, 24 септември от 19 часа - директно предаване от Софийската опера

БНР Новини
Снимка: nbu.bg
СнимкаОтново ще имате възможност да чуете певците, работили с Райна Кабаиванска. Класовете, започнали като национални, вече са световноизвестни и търсени. Тази година освен българи и италианци има певци от Корея, Венецуела, Сърбия, Гърция, Литва и Япония.

Програмата, с която те ще се представят пред публиката в залата на Софийската опера, е подбрана много майсторски и със специално внимание към възможностите на всеки един от певците. Както ще чуете в интервюто, самата Кабаиванска избира и мисли за репертоара на своите студенти. Моцарт, Белини, Росини, Доницети, Верди, Пучини, Понкиели, Джордано и Масне са композиторите, включени в програмата.

След майсторския клас им предстои ново предизвикателство. Трябва да се представят в операта „Норма” на Белини на сцената в София. Датите вече са определени - 13,14 и 15 октомври. Дори две от певиците ще изпълнят един от дуетите на Норма и Адалджиза.

Оркестърът на Софийската опера ще съпровожда младите певци, а диригент е Найден Тодоров.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.