Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учение за защита при бедствия и аварии в Горна Оряховица

Снимка: РАДИО ВИДИН

В Горна Оряховица започва учение за защита на населението при бедствия и аварии. От Общината предупредиха, че ще бъде обявено бедствено положение като част от акцията.

На товарната жп гара в Горна Оряховица, която е непосредствено до пътническата, от 10.00 часа ще бъде имитирано дерайлиране на цистерна, превозваща опасни химикали, както и инцидент с пътнически вагон. Целта е пожарникарите, спасителите и институциите да проиграят действията за защита на населението.

От 11.30 часа в Професионалната гимназия по жп транспорт "Никола Вапцаров" общинското учение за защита на населението продължава със спасителна операция с евакуация при възникване на пожар.

Гражданите могат да присъстват и на двете учебни спасителни акции.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Замърсена вода тече от чешмите на четири села в община Чипровци

Замърсена вода тече от чешмите на четири села в община Чипровци. Пробите на хигиенната инспекция показали наличието на ешерихия коли и коли форми. В четири от 14-те водни проби от централно водоснабдяване са показали наличието на ешерихия коли и коли форми. Тестовете на водите са направени на територията на населени места в общините..

публикувано на 05.08.24 в 15:11
Говорителят на иранското външно министерство Насер Канани.

Техеран: Иран се опитва да установи стабилност в региона, но това ще стане единствено с наказването на агресора

Високопоставен представител на правителството на "Хамас" в Ивицата Газа е убит при израелски въздушен удар. Според израелските власти той е бил замесен и във военни дейности.             Ливанската шиитска групировка "Хизбула" обяви, че тази сутрин е атакувала Северен Израел с дронове. Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) от своя страна съобщиха,..

публикувано на 05.08.24 в 15:04

Пожарът в планина Славянка не е овладян и от двете страни на границата ни с Гърция

Пожарът в граничната с Гърция планина Славянка  не е овладян и от двете страни на границата.  На наша територия има активни огнища на източния фронт, които продължават да слизат в ниската част на биорезервата Алиботуш. 120 служители на горските стопанства, пожарникари и военни гасят наземно, но на много места теренът е недостъпен.  Утре..

публикувано на 05.08.24 в 14:57
Димитър Къцарков

Димитър Къцарков: Очаква се координирана атака на "Хизбула" и Иран срещу Израел

Очаква се координирана атака на "Хизбула" и Иран срещу Израел . Това каза пред БНР международният анализатор и специалист по Близкия изток Димитър Къцарков и добави: " В момента се намираме в 12 без 5 по отношение на някаква форма на ескалация . ... Очаква се удар от Иран в следващите от 24 до 48 часа. Този път разузнаването на Израел и САЩ имат..

публикувано на 05.08.24 в 14:24
Елена Дариева

Елена Дариева: В следващия парламент ще станем свидетели на нови колаборации

В следващия парламент може би ще станем свидетели на още повече политически субекти и сформирането на мнозинство ще стане още по-трудно . Такава прогноза направи пред БНР Елена Дариева,  социологическа агенция "Насоки".  " Различни конфигурации в следващия парламент със сигурност ще се появят. Единственият шанс да се случи някаква промяна е или да..

публикувано на 05.08.24 в 14:24

Патриарх Даниил отслужи водоосвещение на езерото Бъбрека в Рила

Патриарх Даниил отслужи водоосвещение на езерото Бъбрека в Рила. Негово светейшество се качи пеша на 2282 метра надморска височина, край третото по височина езеро на циркуса. Водоосвещението се случва за първи път. Водоосвещението е част от поклонническото пътуване "Рилският Чудотворец“, което започна в София на 1-ви август в старинния..

публикувано на 05.08.24 в 14:20
Участници в протестите в Дака тичат край запален мотоциклет до болницата на Медицинския университет - 4 август 2024 г.

В Бангладеш хиляди протестиращи нахлуха в двореца на премиера Шейх Хасина, която избяга с хеликоптер

В Бангладеш хиляди протестиращи нахлуха в двореца на премиера Шейх Хасина, предаде АФП. Потвърдено е, че тя е избягала с хеликоптер след масовите демонстрации с искане да се оттегли. Началникът на генералния щаб на въоръжените сили на Бангладеш генерал Уахар уз Заман обяви оставката на премиера Шейх Хасина в телевизионно обръщение към нацията и..

публикувано на 05.08.24 в 14:09