Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предвижда се от следващата година да има тримесечна винетка за леките автомобили

Снимка: БГНЕС

По-голям избор при закупуването на винетки ще има от 1 януари догодина.

Тримесечна винетка за леките автомобили и годишна със срок на действие от датата на закупуване, предвижда проектът за промени в Наредбата за таксите за ползване на пътищата.

До месец трябва да приключи общественото обсъждане на промените.

Цената на новата тримесечна винетка ще е 54 лв.

Цените на останалите винетни стикери за леки автомобили се запазват.

Годишната винетка ще е 97 лв., месечната - 30, а седмичната - 15 лв.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Камала Харис и Барак Обама

Барак Обама и съпругата му Мишел подкрепиха кандидатурата на Камала Харис за президент на САЩ

Бившият президент на САЩ Барак Обама и съпругата му Мишел подкрепиха кандидатурата на Камала Харис за държавен глава в почти едноминутно видео, което заснема личен телефонен разговор между двойката и настоящия вицепрезидент. "Обадихме се, за да кажем, че с Мишел не можем да бъдем по-горди да те подкрепим и да направим всичко възможно, за да..

публикувано на 26.07.24 в 17:21

Тошко Йорданов: Вместо да е независим и отдалечен от всички, КС е политически овладян

Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов коментира, че вместо да е независим и отдалечен от всички, Конституционният съд е политически овладян: "Сглобката си овладяха Конституционния съд, половината от сглобката ПП-ДБ излязаха глупаците в сглобката, защото другата половина ги надигра и им се подигра в момента с тези..

публикувано на 26.07.24 в 17:11

ЕС преведе на Украйна първите 1,5 млрд. евро от неочакваните печалби от блокираните руски активи

ЕС преведе в помощ на Украйна първите 1,5 милиарда евро от неочакваните печалби от блокираните руски активи, съобщи Европейската комисия. Приходите, генерирани от операторите в ЕС и съхранявани в централните депозитари на ценни книжа, са преведени на Комисията от намиращия се в Белгия депозитар "Юроклиър" (Euroclear) на 23 юли. Следващото..

публикувано на 26.07.24 в 17:07

КС отхвърли жалбата на Иван Гешев срещу механизма за разследване на главния прокурор

Веднага след решението, с което отмени почти всички промени в главата "Съдебна власт" в Шестата поправка на Основния закон, Конституционният съд се произнесе и по жалба, внесена от бившия главен прокурор Иван Гешев срещу въведения през май 2023 г. механизъм за разследване на обвинител номер едно и неговите заместници. КС обяви за..

публикувано на 26.07.24 в 16:51

Преподаватели по конституционно право не са изненадани. Очаквали решението на КС

Конституционният съд взе правилното решение и отмени една значителна част от направените промени. Справиха се по един много сложен въпрос, дори объркан в юриспруденцията на Конституционния съд.   Те възстановяват предишното положение, смело решение . Така коментира в интервю пред БНР бившият служебен премиер и юрист проф. Георги..

публикувано на 26.07.24 в 16:39

НС прие на първо четене внесения от МС законопроект за въвеждане на еврото в България

С гласовете на 114 депутати от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС и 10 независими на първо четене беше подкрепен внесеният от Министерския съвет законопроект за въвеждане на еврото в България.  В него се уреждат принципите, правилата и процедурите за въвеждане на еврото като парична единица.  В закона са утвърдени и важни срокове. През първия месец ще..

публикувано на 26.07.24 в 16:29

Костадин Костадинов: КС за пореден път взема решения под натиск на Делян Пеевски

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов коментира, че Конституционният съд за пореден път взема решения под натиск от страна на Делян Пеевски, защото това е неговият съд:  "Ако КС беше взел наистина правилно решение, той трябваше да отмени 100% всички, абсолютно всички промени в Конституцията. С частичното, на парче взето решение, той за пореден път..

публикувано на 26.07.24 в 16:17