Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Световноизвестният български тенор Камен Чанев: Докато има човечество, ще има и опера

БНР Новини
Снимка: operaplovdiv.bg

Операта е велико изкуство и докато има човечество на тази планета - ще има и опера, казва големият български тенор Камен Чанев. Разбира се ще има спадове и възходи. Ако сега в Италия, например, се закриват театри, в Китай се откриват огромни нови сцени. Операта е изкуство, което може да стигне и до най-обикновения човек. Живото изпълнение грабва хора, които никога не са влизали в опера. Тези, които твърдят, че тя е застинало изкуство, да не ходят да гледат картините на Леонардо тогава, казва тенорът.
Но у нас, журналистите са длъжници на оперните изпълнители. Липсва им популярност, особено на младите певци. Никой не ги обгрижва, а един млад певец се изгражда с десетилетия. Липсват ни в момента и големи диригенти, които да работят с младите. Трябва им по-голяма реклама.
Чуйте от Камен Чанев, защо българските оперни певци разчитат само на таланта си.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.