Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентин Радев: Възможно е двамата избягали затворници да са напуснали страната

| обновено на 04.04.18 в 14:36
2
Снимка: БГНЕС

Възможно е двамата затворници, които избягаха от Софийския затвор, да са напуснали страната, заяви пред журналисти в парламента министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

„Толкова много очи, българи, дано да успее някой някъде да ги види. Разбира се, основната работа остава на полицията. Непрекъснато работят всички, най-добрите издирвачи. Всичко е събрано където трябва, да не уточнявам. Границите са затворени също. Те няма какво да губят – единият е с 32-годишна присъда, а другият – с 28-годишна присъда. Правим невъзможното, за да ги хванем“.

Един от тримата служители на затвора е направил опит да задържи един от избягалите престъпници, има и чистачка, която също се е намесила, информира правосъдният министър Цецка Цачева.

"Tова, което знам аз, че последният служител, който е направил опит да ги задържи, имало е хващане за дрехата, с която единият е бил облечен, той излязъл на улицата, знаете колко е натоварено, там има автомобили, има много хора. Той е преценил, че няма как повече да се действа в тази чисто градска среда, знаете къде се намира Централният софийски затвор".

Към този момент няма информация дали се е задействал СОТ, съобщи още министър Цачева. На 12-и април трябва да е готов докладът на комисията, която анализира случая с бягството на затворниците.

На въпроса дали двамата министри ще си подадат оставка заради криминалния инцидент, двамата отговориха така:

„Тогава, когато министър-председателят ми поиска оставката, знаете, че всеки министър е готов и се прецени, че отговорността се носи персонално“, коментира Цачева.

„Много лесно се искат оставки. 2014 г. има подобен случай – Николай Николов и Хосе Мартинес – те по същия начин от Софийския затвор избягват, т.е. всички вкупом през тези години сме виновни за това, което се случва“, каза Радев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

Свързани новини

МВР е имало информация преди година, че единият от избягалите затворници готви бягство

МВР е имало информация от миналата година, че единият от избягалите вчера от Централния софийски затвор – Владимир Пелов, готви бягство. Това обяви от парламентарната трибуна министърът на вътрешните работи  Валентин Радев  по време на..

обновено на 04.04.18 в 15:40
Младен Маринов

Избягалите от затвора рецидивисти са обявени и за международно издирване

Избягалите вчера двама рецидивисти от Софийския централен затвор са обявени и за международно издирване, каза в предаването "Преди всички" по "Хоризонт" главният секретар на МВР Младен Маринов . „Предприети са всички действия. Провеждат се..

обновено на 04.04.18 в 10:27

Синът на издирвания Владимир Пелов е арестуван в Ботевград

20-годишният син на издирвания затворник Владимир Пелов е бил арестуван в Ботевград. Младият мъж е бил извикан заедно с други роднини за разпит във връзка с бягството на Пелов от Софийския затвор. Останалите близки на затворника са били освободени, в..

публикувано на 04.04.18 в 12:38
ВИЖТЕ ОЩЕ

Проф. Красимир Калинов: Очаквам ЦИК да прехвърли решаването на въпроса с ДПС към Административния съд

"ЦИК не може да вземе решение за ДПС. Получава се "Параграф 22". Това обясни пред БНР проф. Красимир Калинов, бивш член на ЦИК. Централната избирателна комисия прие документите и на двете враждуващи крила в Движението. Групата на Доган отива на..

публикувано на 05.09.24 в 15:05

Сагата с двете ДПС-та - още подробности

Централната избирателна комисия отказа да регистрира коалиция "Движение за права и свободи - Ново начало" за участие в частичните местни избори за кметове на община Омуртаг, област Търговище и на кметство Габровница, община Монтана насрочени за 20-ти..

публикувано на 05.09.24 в 15:00

Проблемът с инфраструктурата по границите - от години, но изведнъж стана приоритетен

Заради хаоса с тежкотоварния трафик по границите ни, превозвачите от Гърция и Турция се обединиха около търсенето на друг транспортен коридор, който да заобиколи България . Затова преди дни сигнализираха от Камарата на българските превозвачи. И..

публикувано на 05.09.24 в 14:56

Поради технически причини е затруднено паркирането със SMS в София

Заради технически причини някои от мобилните оператори в момента обработват със закъснение SMS-те за платено паркиране в София, съобщават от Центъра за градска мобилност. И допълват, че водачите, пуснали съобщения за паркиране, но не получили обратно..

публикувано на 05.09.24 в 14:48
Мария Динева

Председателката на УС на Земеделски народен съюз Мария Динева е подала оставка

Председателката на Управителния съвет на Земеделски народен съюз Мария Динева е подала оставка от ръководния пост. Партията е една от двете формации, които обявиха, че участват в коалиция с едно от двете крила на ДПС - "Демокрация, права и свободи".  Мария..

публикувано на 05.09.24 в 14:10

Депутатите приеха изменения в Закона за гражданската регистрация, насочени срещу "изборния туризъм"

Мнозинството в Народното събрание прокара на първо четене изменения в Закона за гражданската регистрация, които имат за цел да преустановят фиктивните адресни регистрации, добили популярност като "изборен туризъм". Срещу промените в закона за гражданската..

публикувано на 05.09.24 в 13:59
Настимир Ананиев

Настимир Ананиев: "Волт" да се яви самостоятелно на изборите, а водачите на листи да са млади хора

Създадената от бившия депутат Настимир Ананиев партия "Волт" вече няма да е част от коалицията ПП-ДБ .  "Преди около седмица разбрахме, че се водят преговори между другите 3 формации в коалицията ПП-ДБ, но че "Волт" не е поканен на тях...

публикувано на 05.09.24 в 13:57