Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Липсата на време е причината да няма тази година Нощ/Пловдив

"Не лични емоции, а липса на време е причината да се отложи тазгодишното издание на Нощ/Пловдив", съобщи пред Радио Пловдив директорът на фондация „Отворени изкуства“ Веселина Сариева, която организира събитието. 

Сариева уточни, че проблемът не е финансов. "През март се получи вълна от дезинформация – че Община Пловдив ще организира събитието, че фондация „Пловдив 2019“ ще го организира. Затова нашата организация спря, а до февруари трябваше да изпратим писма до нашите спонсори и партньори и да подадем формулярите", обясни тя.

"Да обявим нулева година за Нощ/Пловдив е практичен избор, защото нямаме време сега да го организираме, както трябва. Насочваме усилията си към 2019 г., когато Пловдив ще бъде Европейска столица на културата", посочи Веселина Сариева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.