Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Oh Happy Day

Калки изпълнява госпъл и спиричуъл в зала "България" на 24 април

Спътникът му в живота - Мартина Табакова, ще пее с него

Снимка: sofiaphilharmonic.com
Коцето Калки не е зарязал (кънтри) музиката. Той продължава да е във века на любовта, а следващата седмица можем да го видим и в друга, малко позната светлина.

На 24 април (вторник) в зала "България" той ще представи госпъл и спиричуъл шедьоври заедно с Мартина Табакова и Националния филхармоничен хор „Светослав Обретенов“ с диригент Славил Димитров.

Ще участва и единственият госпъл хор у нас с диригент Гери Балевска.

Публиката ще чуе традиционни и по-малко популярни песни – общо около 20 - съобщи в аванс Калки в ефира на Радио София. - Мартина Табакова е моят спътник в живота. Тя е виртуозен пианист, но на този концерт ще пеем заедно.

Сред изпълненията ще чуем Oh Happy Day, You Raise Me Up, Deep River, Say A Little Prayer и др.

Изключително емоционална, госпъл музиката стои в основата на джаза, блуса, R’N’B и соула. Създадена в Америка от чернокожите роби през XVIII и XIX век, тя отдавна е прескочила границите на своята родина и набира популярност навсякъде по света. Повечето звезди на поп, рап и джаз сцената са започнали своята кариера от такива хоровете.

Хоровият концерт на 24 април започва в 19 часа. 

Чуйте още от Коцето Калки.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.