Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юлиян Петров: Когато спрем да искаме нещо, то се получава

Юлиян Петров и водещата Катя Василева
Снимка: Олга Добрева

Актьорът Юлиян Петров, станал известен на зрителите като Чочо от сериала "Скъпи наследници", всъщност играе в няколко детски постановки в Младежкия театър, сред които "Бременските музиканти", "Пинокио", "Алиса в страната на чудесата". Срещата ни с него ни разкрива, че той много обича да общува и да си играе с децата, а дори често да му се случва по-добре да се разбира с тях, отколкото със своите връстници. Юлиян сподели още в предаването ни "Радиоприемница", че не престава да се опитва да запази детето в себе си.

Нямаше как да не отворим дума и за новото заглавие на Младежкия театър "Как Инджето не стана цар", броени часове след премиерата. Което го провокира да спомене за вечната орисия на българите нещата да не се получават точно така, както целим. Дали това се дължи на народопсихологията или на нещо друго, Юлиян не може да каже категорично, но е забелязал, че:

Много често, когато спрем да искаме нещо, то взима, че се получава. Точно както е при нашия любим герой Бодливко, който много иска да полети, но разбира, че не може да лети, понеже е таралежче. Изведнъж се хваща за един балон и полита... в момента, в който сякаш си казва: "Ето няма как да го направя."

Актьорът ще чете откъси от "Приключенията на понито Бриз" по време на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи.

Юлиян Петров завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 2013 г. в класа на  проф. Ивайло Христов. През 2013 г. става част от трупата на Младежкия театър „Николай Бинев“. Има роли във филмовите продукции „Пеещите обувки” и „Каръци”.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.