Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 9 май

Концерт с етноджаз звезди открива първия "SoFest" с фокус към Западните Балкани

Задава се първото издание на "SoFest". Стартът му ще бъде поставен в София в Деня на Европа - 9 май.
И това никак не е случайно, защото форумът е тематично свързан и с Българското европредседателство, а негов патрон ще бъде министър Лиляна Павлова.

Темата "Западни Балкани" ще обедини артисти, музиканти, писатели и други представители на културата и изкуството, но също - дипломати, политици и бизнесмени.

Целта е да бъдат представени историята, културата, туризмът, бизнесът и общите традиции на България и страните от Западните Балкани.
На три локации в столицата ще премине "SoFest 2018" - Sofia Live Club, Централния военен клуб и градинката „Кристал“.

Откриването ще стане с концерт, в който ще участват звезди в етноджаза от всички страни на Западните Балкани. Фестивалната програма включва още магично шоу за деца и моноспектакъл на Камен Донев. Ще има и безплатни прожекции на филми от балкански автори.

Още информация - чуйте от интервюто на Красимир Мартинов с Вера Тодорова, един от организаторите на най-новия фестивал на София, който ще се проведе от 9 до 13 май.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.