Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Гешев: Митьо Очите е обявен за общодържавно издирване

Иван Гешев
Снимка: Радио Бургас
Димитър Желязков – Митьо Очите е обявен за общодържавно издирване. До края на деня се очаква да бъдат задействани всички механизми на международната правна помощ. Това включва европейска заповед за арест и Интерпол, съобщи в Бургас заместник главният прокурор Иван Гешев. Той координира на място акцията на Специализираната прокуратура и ГДБОП, която се проведе по Южното Черноморие и разби престъпна група, разработвана от 2016 година.

"Колегите имаха информация, че лицето ще напусне страната", обясни Иван Гешев. Предпочетоха да спазят плана:

"Сложна организация, която включва десетки и стотици хора, предпочетоха да не отлагат планирания преди повече от преди един месец ден. Имаше риск от изтичане на информация".

Всички останали 19 души бяха задържани. Проверени са десетки адреси, открито е оръжие, става въпрос за организирана престъпна група за палежи, рекет и побой. До края на деня ще стане ясно колко ще бъдат привлечени като обвиняеми. На място са двама наблюдаващи прокурори, част от ръководството на ГДБОП и съдии от Специализирания съд:

"Един палат в село Кошарица. Това не е инкриминирано и не е престъплениe, бяха заварени роднини – жена и дъщеря, на едно лице, което е подсъдим пред Специализирания наказателен съд по друго дело, за една група от Плевен".
Акцията започна сутринта с проверки и задръствания на изходите на града. Претърсени бяха десетки жилища. Апартаментите на вход от блок 4 в комплекс "Зорница" бяха внимателно огледани, обясни един от живущите там:
"Проверяват апартаменти дали Радослав е тук. От осмия етаж до първия етаж."
Освен приближени на Димитър Желязков бяха задържани няколко луксозни автомобила.
Става въпрос за мащабна организирана престъпна дейност, каза още Иван Гешев и добави:
"Тази група се ползва с влияние и в страната."


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Разбита е престъпна група в Бургас, спецакцията продължава

В Бургас продължава специализирана акция на антимафиотите. Задържана е организирана група, занимавала се с рекет, наркотици и побои. А кцията стартира от сутринта. Полицията заварди входовете и изходите към Бургас, основно към Поморие и..

обновено на 02.08.18 в 12:09
ВИЖТЕ ОЩЕ

Тържествена заря-проверка в Пловдив по повод 139 години от Съединението

Тази вечер бяха отбелязани 139 години от Съединението на Източна Румелия и Княжество България с тържествена заря-проверка на площад "Съединение" в Пловдив пред паметника, символизиращ българското единение. В хилядолетния Пловдив..

публикувано на 06.09.24 в 21:22

Зеленски пристигна в Италия за участие в икономическия форум "Европейски дом - Амброзети"

Президентът на Украйна Володимир Зеленски пристигна в италианския курортен град Чернобио, на брега на езерото Комо в Ломбардия, в Северна Италия, за да участва в ежегодния икономически форум "Европейски дом - Амброзети", предадоха Франс прес и..

публикувано на 06.09.24 в 20:22

САЩ обявиха нов пакет военна помощ за Украйна на стойност 250 милиона долара

Министерството на отбраната на Съединените щати обяви в петък нов пакет от военна подкрепа за Украйна. Помощта е на обща стойност около 250 милиона долара и има за цел да помогне на Украйна "да посрещне най-неотложните си нужди" в защита срещу..

публикувано на 06.09.24 в 19:57
Първан Дангов

Насрочено е делото срещу кмета на Дупница за закана към шефа на полицията в града

Районен съд – Дупница насрочи разпоредително заседание на делото, по което обвиняем е кметът на Общината Първан Дангов за отправени закани към шефа на полицията в града ст. инспектор Йордан Зарев. Страните са призовани за 15 октомври, от 10.00..

публикувано на 06.09.24 в 19:42

В свищовското село Хаджидимитрово започна сондажът за нов водоизточник

В свищовското село Хаджидимитрово започна сондажът за нов водоизточник, който се очаква да е спасението за 500-е жители на населеното място. В селото е обявено безсрочно бедствено положение, заради безводието. Сондажът е в местността Корудере,..

публикувано на 06.09.24 в 19:37
Кочериново, протест заради безводието

В Кочериново отложиха планираните за празничните дни протести заради безводието

В Кочериново отложиха обявените за празничния 6-и септември протест заради безводието, заяви за БНР зам.-кметът на Общината Ива Черногорска. В града и селата водоподаването се нормализира, добави тя. На няколко пъти   през седмицата десетки..

публикувано на 06.09.24 в 19:33

ЦИК назначи съставите на 22 РИК-а за парламентарните избори на 27 октомври

Централната избирателна комисия назначи съставите на 22 районни избирателни комисии за изборите на 27 октомври на свое заседание днес, предаде БТА. Това са: РИК Русе, Пазарджик, Ловеч, Ямбол, Шумен, Хасково, Силистра, Търговище, Стара Загора,..

публикувано на 06.09.24 в 19:26