Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Американски конгресмен е обвинен за търговия с вътрешна информация

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Конгресмен от Ню Йорк е обвинен в търговия с вътрешна информация. Прокурорите го уличават в създаването на мрежа за извършване на незаконни сделки с акции.

Кристофър Колинс от републиканец Ню Йорк получи обвинения, че е използвал вътрешна информация за биотехнологична компания за извършване на незаконни сделки с акции. В Обвинителния акт се твърди, че Колинс и още двама, включително и сина на конгресмена, с измама са създали мрежа за търговия чрез вътрешна информация. 

Прокурорите твърдят, че има схема за получаване на данни за биотехнологичната компания със седалище в Сидни, Австралия, която има офиси и в Оукланд, Нова Зеландия. Обвиняемите се опитали да получат предварителна информация относно отчетите на фирмата и резултатите от тестовете, които тя провежда. Компанията е разработила лекарство, предназначено за лечение на вторична прогресивна множествена склероза.

Колинс отрече да е извършвал каквито и да е злоупотреби.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Румен Гайтански

Румен Гайтански: Нямам намерение да участвам в никакви политически партии

Румен Гайтански реагира на публикации, които свързват името му с евентуално участие в листите на "Алианс за права и свободи". От "Алианс за права и свободи" номинират Румен Гайтански - Вълка за кандидат-депутат В писмо до БНР Гайтански пише: "Във връзка с публикация от 13.09. 2024 г. в онлайн медийната платформа www.bnr, озаглавена "Алианс за..

публикувано на 15.09.24 в 17:03

Напрежение в Кюстендил при реденето на листата на "БСП - Обединена левица"

Листата на "БСП - Обединена левица" за 10-и МИР-Кюстендил е доникъде заради напрежение между Дупница и Кюстендил. За водач е номиниран дупничанинът д-р Иван Ибришимов, бивш депутат в предишни мандати. В резултат кюстендилски номинации масово си направили самоотвод. Предстои листата да бъде допълнена с имена от коалиционните партньори. Чакат се..

публикувано на 15.09.24 в 16:28
Традиционния есенен панаир във Враца - 2024 година

135-то издание на традиционния есенен панаир във Враца

Във Враца снощи беше открит традиционния есенен панаир. Занаятчийски стоки, фермерски пазар, атракциони и концерти - панаирът е любимо събитие за врачани и отново събира стотици малки и големи жители и гости на града. И тази година предчувствието за есен във Враца идва с ароматите, вкусовете, цветовете и настроенията на панаира...

публикувано на 15.09.24 в 16:23

ГЕРБ отговори на ПП: Този тип поведение създава само проблеми

Партия ГЕРБ отговори на  писмото на "Продължаваме промяната", в което се настоява за приемане на антикорупционни закони, за да се получат плащенията по Плана за възстановяване. В отговора си от ГЕРБ посочват, че вече са заявили позицията си против прибързаното законодателство и посочват, че този тип политическо поведение създава само проблеми, а не..

публикувано на 15.09.24 в 16:04

Пореден протест заради безводие блокира за кратко пътя Плевен - Русе

И тази неделя жителите на засегнатите от безводието свищовски села излязоха на протест като блокираха за кратко главния път Плевен - Русе при село Горна Студена.  Селата са на воден режим, който не се спазва, има много аварии по мрежата и проблемът с безводието се задълбочава, посочиха протестиращите.

публикувано на 15.09.24 в 15:23

ПП изпрати писмо до ГЕРБ за приемане на 3 антикорупционни закона

Изпълнителният съвет на “Продължаваме промяната” изпрати писмо до партия ГЕРБ, в което посочва какво ще загуби България, ако настоящето Народно събрание не приеме трите антикорупционни закона. Асен Василев: Борисов даде Пеевски на "Магнитски" Става въпрос за закона за защита на лицата, подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за..

публикувано на 15.09.24 в 15:04
Диян Стаматов

Диян Стаматов се надява на по-високи учителски заплати и на система за измерване на качеството

Силно се надявам, че следващата календарна година ще започне с едно съчетание между добро увеличение на заплатите на учителите и възможност за въвеждане на система за измерване на качеството. Това заяви пред БНР Диян Стаматов, директор на столичното 119 - то училище и председател на Съюза на ръководителите в системата на народната просвета. "Бих си..

публикувано на 15.09.24 в 14:25