Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шествие на родители на деца с увреждания блокира движението по ул. "Г.С. Раковски"

| обновено на 12.11.18 в 19:59
Протест на майки на деца с увреждания пред Министерски съвет
Снимка: БГНЕС

Протестът на майките на деца с увреждания прерасна в шествие, което тръгна от площада пред Министерския съвет по булевард "Цар Освободител" и улица "Г. С. Раковски", за да стигне до централата на НФСБ  на ""Г. С. Раковски" 134. Движението по улицата бе блокирано за около половин час.

Майките на деца с увреждания от инициативата "Системата ни убива" и тази вечер получиха подкрепата на десетки граждани с черни знамена. Повече от час протестиращите скандираха "Оставка".

"Проблемът е всеобщ, не е само на майките. Да се стига до там жените и децата да ни оправят държавата. Дотам ли стигнахме, толкова ли сме слаби?", пита мъж, който  подкрепя протеста на майките.

"Валери Симеонов е позор за страната ни. Той няма място в управлението ѝ. Оставка!", каза протестираща майка.

Протестът на майките се сля с този на политическо движение "Възраждане", който започна пред сградата на Министерския съвет час по-рано. Протестиращите се обявиха срещу високите цени на горивата и срещу демографската катастрофа:

"Събира ни това, че това правителство трябва да си подаде оставката! Подиграват се с народа!! Не може в последните 10 години 1 милион човека да напускат държавата. В Сърбия нафтата е 1.40, тук е 2.40, а разликата е сто километра".

Малко преди 20 ч. участниците в протеста се разотидоха, но обещаха да се съберат отново утре, отново в 17:30 ч.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Мирослав Лайчак, пратеник на ЕС за Западните Балкани

Мирослав Лайчак призова Косово и Сърбия да положат повече усилия да нормализират диалога помежду си

Пратеникът на ЕС за Западните Балкани Мирослав Лайчак призова Косово и Сърбия да положат повече усилия да нормализират диалога помежду си и подчерта, че той е единственият сигурен път към членство в блока, предаде АП. Лайчак е на посещение в столицата на Косово - Прищина, където разговаря с вицепремиера Бесник Бислими. Местни медии пишат, че..

публикувано на 06.09.24 в 17:10

Съставът на РИК - Кюстендил остава в голямата си част същия

В голямата си част съставът на Районна избирателна комисия в Десети изборен район – Кюстендилски, се запазва, както и съответните постове. Така е според решението на ЦИК, с което служебно е назначена РИК-Кюстендил. На консултациите при областния управител инж. Александър Пандурски не се стигна до съгласие, след като двете ДПС-та искаха да имат..

публикувано на 06.09.24 в 16:45
Берковица

Патриарх Даниил ще благослови жители на Берковица за празника им

Българският патриарх Даниил ще благослови жители на Берковица за празника им. Това ще стане в неделя, в деня на Рождество Богородично. Тържествата по повод празника на Берковица стартираха с тридневен турнир по футбол за 9-годишни деца. Победител стана отборът на ЦСКА (София). Програмата за празника е богата и разнородна, сподели кметът..

публикувано на 06.09.24 в 16:30
Стефан Кунчев

Стефан Кунчев: Не се връщам, а идвам пак, защото БНР никога не може да е крачка назад

Не се връщам, а идвам пак, защото БНР никога не може да е крачка назад. Това е най-голямата медийна радиоплатформа в България.  Това каза в предаването "Хоризонт за вас" журналистът Стефан Кунчев , гост в рубриката "От другата страна на радиото".  "Преди около 25 години излязох от "Хоризонт", за да търся други предизвикателства, успях да ги..

публикувано на 06.09.24 в 16:23

В гръцките училища въвеждат забрани за ползване на мобилни телефони

В гръцките училища въвеждат забрани за ползване на мобилни телефони. Родители ще плащат за щетите в училище от децата им. Министърът на образованието Пиеракакис съобщи за новите строги промени в държавните училища. Преди всичко се забранява ползването на мобилни телефони. Учениците са задължени да предават телефоните си на учителите и след..

публикувано на 06.09.24 в 16:10

Банско чества Съединението с научен форум, летен биатлон, кулинарен празник и шествие с народни носии

Денят на Съединението в Банско ще обедини честването на празника, мечтата за националното обединение, с международен научен форум на видни археолози от Балканите, Балканска купа по летен биатлон и традиционния кулинарен празник на задругата на банските механджии, и цветно шествие от хора, облечени с народни носии, които ще извървят пътя до..

публикувано на 06.09.24 в 15:49

"България Еър" отложи с девет часа полет от София до Мадрид заради технически проблем

Заради технически проблем "България Еър" отложи с девет часа полет от София до Мадрид, като пътниците разбраха за отлагането по време на чекирането си на столичното летище в ранния следобед.  От компанията обясниха за БНР, че е възможно да отстранят проблема по-рано и ще информират пътуващите своевременно.  Към момента полетът е насрочен за 23.40..

публикувано на 06.09.24 в 15:41