Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радев при откриването на "Българската Коледа": Децата имат нужда от нашата подкрепа

| обновено на 30.11.18 в 15:27
Президентът Радев направи отчет на изразходваните средства от кампанията "Българската Коледа" за 2018 година и да даде старт на инициативата за 2019-а.
Снимка: Радио Стара Загора



"Да се обединим, защото децата имат нужда от нашата подкрепа". Това заяви в Стара Загора президентът Румен Радев. Той посети Университетската болница в града в рамките на кампанията в подкрепа на "Българската Коледа". 

Президентът избра Стара Загора, за да направи отчет на изразходваните средства от кампанията за 2018-а година и да даде старт на поредната инициатива за 2019-а година. 

Той отново припомни целите на "Българската Коледа" и призова и тази година да се включат хиляди граждани в подкрепа на хуманността.

"Защото "Българската Коледа" не е просто дарителска кампания. Тя ни дава вярата, че живеем в цивилизовано общество. Тя инвестира в нашия най-ценен капитал - здравето на нашите деца".

Президентът Радев добави, че кампанията тази година е насочена към децата с тежки увреждания и заболявания и тяхната рехабилитация. Амбицията е да се разпредели необходимата апаратура по-равномерно по области, болнични заведения и домовете за медико-социални грижи. 

Президентът апелира за по-силна социална подкрепа за децата и техните семейства. Общата сума тази година, която се разпределя, е 2 600 000 лева и е предоставена на 22 лечебни заведения.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Във Великобритания гласуваха за намаляване на плащанията за горива през зимата

Във Великобритания депутатите в Камарата на общините гласуваха за намаляване на плащанията за горива през зимата за всички, освен за най-бедните пенсионери в страната.  Поисканият вот от консерваторите в опозиция за блокиране на непопулярната мярка беше отхвърлен с 348 срещу 228 гласа - мнозинство от 120, но гласуването беше сериозен..

публикувано на 10.09.24 в 19:43
Бойко Борисов

Бойко Борисов поиска спешни промени в избирателната система

За джентълменско споразумение за следизборно сътрудничество настоя лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със симпатизанти на партията в София.  "Ако искаме да повишим избирателната активност, партиите трябва ясно да кажат с кого биха могли да работят", категоричен беше той: "Уважавам партия "Възраждане", но нашите евроатлантически партньори няма да..

публикувано на 10.09.24 в 19:16
Камала Харис и Доналд Тръмп

Доналд Тръмп и Камала Харис пред първия си телевизионен дебат преди изборите през ноември

Доналд Тръмп и вицепрезидентът Камала Харис ще се изправят един срещу друг в първия си, и засега единствен планиран телевизионен дебат, преди предстоящите президентски избори през ноември. Очаква се той да започне в 3 часа през нощта българско време.   Дебатът, който ще се проведе по телевизия "ABC Нюз", е считан за изключително важен, както от щабовете..

публикувано на 10.09.24 в 19:04
Севинч Солакова

Спорове в ЦИК около регистрацията на БСП

Разгорещени спорове прекъснаха заседанието на ЦИК. Причината е подаденото от представляващия БСП Атанас Зафиров заявление, с което той иска да бъде оттеглено подаденото вчера заявление от пълномощници на Корнелия Нинова за самостоятелно явяване на партията на изборите. Стана ясно, че Зафиров е поискал от ЦИК да му бъдат върнати всички документи към това..

публикувано на 10.09.24 в 19:03

Функционира ли на практика сухопътният Шенген, след като Германия обяви планове за по-строг контрол по сухопътните си граници?

В момента Шенген на практика не действа. Това обясни Весела Владкова - редактор, автор и водещ на "Събота 150"- седмично обзорно предаване по програма "Хоризонт" на БНР.   "Говорим за сухопътните граници" , поясни тя. В Германия се обсъжда реформа на миграционната политика Заподозреният за нападението в Солинген е трябвало да бъде..

публикувано на 10.09.24 в 18:47
Снимката е илюстративна

Украйна осъществи най-голямата досега атака с дронове срещу руската столица

Украйна осъществи най-голямата си досега атака с дронове срещу руската столица през изминалата нощ. Съобщава се за една загинала жена и един ранен.  Тази нощ украинската противовъздушна отбрана е свалила 38 от изстреляните общо 46 дрона от руските сили по украинска територия. Свалени са били и две руски ракети.  Ранени са най-малко трима души. В Украйна..

публикувано на 10.09.24 в 18:47
Делян Пеевски

ВАС остави без разглеждане жалбите на ДПС-Пеевски

Върховният административен съд остави без разглеждане двете жалби на фракцията около Делян Пеевски срещу отказа Централната избирателна комисия да заличи политическа партия "Движение за права и свободи“, допусната до участие в частичните местни избори на 20 октомври. Върховните магистрати приемат, че съдът не е редовно сезиран с оспорване на..

публикувано на 10.09.24 в 18:28