Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парламентът отхвърли искането на "Воля" да бъде изслушан военният министър

Красимир Каракачанов
Снимка: БГНЕС

Парламентът отхвърли искането на партия "Воля" в пленарната зала да бъде изслушан вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов във връзка с разкритията за нередности и злоупотреби при доставката на храни за армията. Депутатът от "Воля" Пламен Христов посочи:

"Най-важно е той да отговори първо на нас и да получим адекватен отговор дали наистина има основание за съмнение за корупционни схеми в поръчката на храна за армията или съответно няма основание за такива".

Председателят на комисията по отбраната в Народното събрание и депутат от ГЕРБ Константин Попов обоснова отказа за подкрепа на искането на "Воля" с това, че военният министър ще бъде изслушан по този въпрос в ресорната комисия:

"При  положение, че се изложат всичките факти от министъра на отбраната, всички народни представители в комисията, ако те не са удовлетворени, този въпрос може да бъде поставен, разбира се, за обсъждане и за изслушване на министъра на отбраната следващата седмица".

Народните представители включиха в седмичната си програма обсъждането на проекторешение за създаване на временна анкетна комисия, която да проучи информацията за скандални схеми в придобиването на българско гражданство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Зеленски пристигна в Италия за участие в икономическия форум "Европейски дом - Амброзети"

Президентът на Украйна Володимир Зеленски пристигна в италианския курортен град Чернобио, на брега на езерото Комо в Ломбардия, в Северна Италия, за да участва в ежегодния икономически форум "Европейски дом - Амброзети", предадоха Франс прес и АНСА, цитирани от БТА. Зеленски дойде в Италия от Германия, където по-рано днес присъстваше на..

публикувано на 06.09.24 в 20:22

САЩ обявиха нов пакет военна помощ за Украйна на стойност 250 милиона долара

Министерството на отбраната на Съединените щати обяви в петък нов пакет от военна подкрепа за Украйна. Помощта е на обща стойност около 250 милиона долара и има за цел да помогне на Украйна "да посрещне най-неотложните си нужди" в защита срещу Русия, съобщават от военно министерство . Това е 65-ият транш от военната помощ на администрацията..

публикувано на 06.09.24 в 19:57
Първан Дангов

Насрочено е делото срещу кмета на Дупница за закана към шефа на полицията в града

Районен съд – Дупница насрочи разпоредително заседание на делото, по което обвиняем е кметът на Общината Първан Дангов за отправени закани към шефа на полицията в града ст. инспектор Йордан Зарев. Страните са призовани за 15 октомври, от 10.00 часа. До съдебно дело се стигна, след като Районната прокуратура в Кюстендил повдигна обвинение..

публикувано на 06.09.24 в 19:42

В свищовското село Хаджидимитрово започна сондажът за нов водоизточник

В свищовското село Хаджидимитрово започна сондажът за нов водоизточник, който се очаква да е спасението за 500-е жители на населеното място. В селото е обявено безсрочно бедствено положение, заради безводието. Сондажът е в местността Корудере, в близост до съществуващ дренаж, където хидрогеоложко проучване установи индикации за наличие на..

публикувано на 06.09.24 в 19:37
Кочериново, протест заради безводието

В Кочериново отложиха планираните за празничните дни протести заради безводието

В Кочериново отложиха обявените за празничния 6-и септември протест заради безводието, заяви за БНР зам.-кметът на Общината Ива Черногорска. В града и селата водоподаването се нормализира, добави тя. На няколко пъти   през седмицата десетки хора от общината излизаха да протестират, имаше блокади по пътя за Рилския манастир и на гл път Е-79...

публикувано на 06.09.24 в 19:33

ЦИК назначи съставите на 22 РИК-а за парламентарните избори на 27 октомври

Централната избирателна комисия назначи съставите на 22 районни избирателни комисии за изборите на 27 октомври на свое заседание днес, предаде БТА. Това са: РИК Русе, Пазарджик, Ловеч, Ямбол, Шумен, Хасково, Силистра, Търговище, Стара Загора, Враца, Пловдив и Пловдив - област, Плевен, Перник, Монтана, Кюстендил, Добрич, Габрово, Видин,..

публикувано на 06.09.24 в 19:26

Протест на гръцки полицейски служители в Солун пред панаирното градче

В ход е протест на полицейски служители в Солун пред панаирното градче. По същото време премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис е в Солун за официалното откриване утре на 88-мия международен панаир. Полицаи и пожарникари протестират заради многото опасности, които носи професията им, ниското заплащане и дългите командировки. Протестът се..

публикувано на 06.09.24 в 19:23