Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жълт код е в сила за шест области, пътищата са проходими при зимни условия

| обновено на 17.12.18 в 10:49
Снимка: БТА

Предупреждение за силен снеговалеж - жълт код - действа за областите Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново. За областите Търговище и Разград предупреждението е за поледици.

Всички автомагистрали и първокласни пътища в страната са отворени за движение.

Заради снеговалежа вчера е ограничено движението единствено за тежкотоварни автомобили над 12 тона за прохода Троян - Кърнаре, Предела и пътя Девин - Михалково. Това каза в предаването "Преди всички" по "Хоризонт" Денислав Пейчев от ситуационния център на Пътната агенция. Движението по АМ "Тракия" е нормализирано след вчерашния инцидент, допълни той и отправи призив към шофьорите:

"Съветваме шофьорите наистина да карат много внимателно при зимни условия. Пътищата са отворени, проходими, но трябва наистина да са подготвени, трябва да имат заредени резервоари, заредени телефони, добри чистачки и най-важното - да карат внимателно и да спазват указанията на "Пътна полиция", защото в момента в не малко части от Западна и Северна България има сериозен снеговалеж, като снежната покривка достига 30 см на места".

Пътищата в Ловешко са проходими при зимни условия. На места има заснежени и заледени участъци. Някои четвъртокласни пътища и някои улици в града все още не са почистени. Няма места в областта без ток и вода.

Във Враца обстановката се нормализира. Пътищата са почистени и проходими при зимни условия. Няма места в областта без ток.

Пътната обстановка в Кюстендилския регион се нормализира и пътищата са проходими след обилния снеговалеж, съобщиха от Областното пътно управление. Вчера за часове беше затворен пътят Кюстендил - Дупница заради аварирал снегорин и заседнал автовоз.

Децата, които снощи бяха блокирани на хижа "Алеко", вече са по домовете си.

Нормална е зимната обстановка в Пазарджишка област. Всички пътища са проходими при зимни условия. В родопската част на региона снежната покривка е около 5 см, каза кметът на Сърница Неби Бозов. Няма данни на територията на региона да има бедстващи селища, без ток и вода. В Пазарджик превалява слаб дъжд. От полицията предупреждават да се шофира в повишено внимание.
Заради мъгла видимостта е намалена до 100 метра в района на Русе. Видимостта е до 150 метра в района на Шипка. Възстановено е движението през проход "Предела" за всички превозни средства.

От Столичната община съобщиха, че през нощта екипи на снегопочистващите фирми са обработвали улици във всички райони на София. Почистват се и спирките на градския транспорт, както и подлезите. През деня екипите ще наблюдават опасните и стръмни участъци в града и ако е необходимо, те ще се обработват отново.

Нов 24 км участък от магистрала "Струма" ще бъде пуснат за движение днес. Министрите на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и на транспорта Росен Желязков ще открият трасето от Кресна до Сандански.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Глобиха шофьори, нарушили забраната за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона

30 водачи са санкционирани за навлизане на магистрала "Хемус", нарушавайки забраната за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона, съобщиха от Пътната полиция. Санкцията включва глоба от 300 лева, лишаване на водача от право да управлява за срок от..

публикувано на 17.12.18 в 01:49
ВИЖТЕ ОЩЕ

96 % от жителите на Берковица са против през прохода „Петрохан“ да преминават ТИР-ове

96 % от жителите на Берковица са против през прохода „Петрохан“ да преминават ТИР-ове. Заради предстоящите ремонтни дейности на пътя Мездра – Ботевград има предложение от пътната агенция тежкотоварният трафик да бъде пренасочен през прохода...

публикувано на 03.06.24 в 19:24

Поредна протестна блокада в центъра на София

И тази вечер протестиращи столичани блокираха за движение изцяло улица "Фритьоф Нансен" и частично бул. "Патриарх Евтимий", като оставиха за движение най-дясната лента на пътното платно.  Движението ще е ограничено до 20 ч. Пореден протест срещу..

публикувано на 03.06.24 в 19:19

МФ: С близо половин милиард лева намалява излишъкът в бюджета към края на май

С близо половин милиард лева се очаква на намалее излишъкът в бюджета към края на май спрямо април и да остане около 100 милиона лева. Това сочат прогнозните данни на Министерството на финансите (МФ) за май. МФ очаква бюджетен излишък от 600 млн...

публикувано на 03.06.24 в 19:17

Затруднен трафик заради бури и катастрофи

Временно е затворен пътят Бяла - Плевен заради катастрофирал турски ТИР. Пострадали няма. Автомобилите се пренасочват по обходен маршрут - село Масларево, село Обединение, Полски Тръмбеш. Затворен за движение е пътят Дебелец- село Плаково. Там е..

публикувано на 03.06.24 в 19:12
Сръбският президент Александър Вучич в избирателната секция в Белград, 2 юни 2024 г.

Частичен вот в Сърбия: СПП на Вучич печели в Белград и Нови Сад, опозицията - в Ниш

Президентът на Сърбия Александър Вучич и неговата Сръбска прогресивна партия  (СПП)  спечелиха убедително вчерашните повторни местни избори в Белград. Опозицията, която този път не се яви обединена на вота, отново обвинява управляващите в нарушения...

публикувано на 03.06.24 в 19:09

Буря нанесе значителни щети в Ловешко

Буря нанесе значителни щети в Ловеч. Движението по главния път София - Варна е затруднено заради паднали дървета в районите на селата Микре и Сопот. Затворен заради паднали дървета е пътят Микре - Ловеч. Паднали дървета има и по други пътища в района...

публикувано на 03.06.24 в 18:52
 Константин Илиевски

Константин Илиевски: Всеки концерт на Симфоничния оркестър на БНР има собствена музикална енергия

Всеки концерт на Симфоничния оркестър на БНР има собствена музикална енергия. Това каза маестро Константин Илиевски, главен диригент на  Симфоничния оркестър на Българското национално радио,  който представи в предаването "Нещо повече" предстоящия..

публикувано на 03.06.24 в 18:42