Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Меси избухна с хеттрик и две асистенции за "Барса"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Барселона" разгроми "Леванте" с 5:0 в среща от 16-ия кръг на Примера дивисион и си върна преднината от три точки в класирането пред "Севиля" и "Атлетико" (Мадрид), събирайки 34 точки.

Аржентинската суперзвезда Лионел Меси записа хеттрик за успеха, негов първи в шампионата през този сезон и увеличи актива си на 14 гола. Лео даде и асистенции за другите два гола - на Луис Суарес и Жерард Пике.

Домакините от "Леванте" завършиха мача с 10 души заради червения картон на Ерик Кабако, който влезе брутално с двата крака в Осман Дембеле. Те обаче са спокойни на 8-ото място в класирането с 22 точки.

В първия половин час "Леванте" се противопостави много добре и дори създаде една възможност за гол, когато вратарят Тер Щеген се намеси блестящо. Луис Суарес откри резултата в 35-ата минута, след като Меси овладя топката на дъгата, тръгна наляво и се обърна, центрирайки топката около дузпата. Оттам Луис Суарес излезе през защитата и само насочи топката до гредата без да има шанс за вратаря Ойер Оласабал. Две минути преди края на първата част дойде ред и на първото попадение на Меси в мача, след като Серхио Бускетс му подаде по земя 40-метров пас.

Аржентинецът напредна от дясно, излезе по диагонала със защитник до себе си, но пусна топката край вратаря. А само две минути след началото на второто полувреме стана 3:0 след атака на Суарес, който подаде на ляво на Жорди Алба. Левият бранител върна топката около дузпата, откъдето аржентинският магьосник я прати с левия крак за трети път в мрежата.

Отново Суарес беше в основата на четвъртия гол, който дойде в 60-ата минута, след като пусна технично с обратен фалц на Артуро Видал. Чилиецът отиде на дясно и можеше да опита шут, но подаде на празна врата на Меси. Петото попадение пък си го изработи сам Пике, след като пробяга почти целия терен и на няколко пъти демонстрира техника и добри финтове, преди да прокара топката.

По-рано "Бетис" се придвижи на 5-о място в класирането, след като отнесе с 3:1 "Еспаньол" като гост. Серхио Гарсия откри резултата в полза на каталонците в 24-ата минута, но Джовани Ло Селсо изравни малко преди почивката. И в 85-ата минута, когато мачът отиваше към равенство 1:1, зелено-белите получиха право да изпълнят свободен удар. Кристиян Тейо застана зад топката и я прати в горния десен ъгъл на вратаря Диего Лопес. Но това не беше всичко и в 91-ата минута Оскар Дуарте си вкара автогол за 1:3, след като домакините бяха тръгнали да изравняват. Серхи Дардер, който беше влязъл като смяна, открадна топката и на спринт пробяга близо 50 метра. Центрира, но Дуарте отклони топката в собствената си врата.

В дерби на дъното "Уеска" и "Виляреал" завършиха 2:2, като и двата отбора получиха по една дузпа за първите си попадения. Скромният тим на "Уеска" има едва 8 точки, след като изравни в 90-ата минута чрез Самуеле Лонго и остава на последната позиция. "Жълтата подводница" е на 17-о място с 15 точки.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Балкан загуби от Билбао с 55:95

Балкан с тежко поражение за Купата на ФИБА Европа

Отборът на Балкан (Ботевград) стартира с тежка загуба от Билбао Баскет с 55:95 точки като гост в Испания в първия кръг от 10-та групана турнира за Купата на ФИБА Европа по баскетбол за мъже. Домакините имаха предимство през цялото време, а българският отбор не поведе нито веднъж в двубоя. Билбао натрупа 11 точки аванс в края на първата..

публикувано на 10.10.24 в 06:40

Страхотен старт на “СуперОктомври” за волейболистиките на Левски

Волейболистките на Левски София направиха перфектен старт в европейските турнири. Воденият от Радослав Арсов тим надигра словашкия ВП УКФ Нитра с 3:0 (25:12, 25:12, 25:14) в първия двубой от 1/32-финалите на турнира "Чалъндж къп", който се игра пред 100 зрители в зала “Левски София”. Това бе страхотен старт на “СуперОктомври” за волейболистките на..

публикувано на 09.10.24 в 21:44

Поражение за Рилски спортист в груповата фаза за Купата на ФИБА Европа

Българският шампион Рилски спортист загуби от унгарския Алба Фехервар с 88:100 (17:30, 20:22, 21:33, 30:15) като гост в Секешфехервар в първа среща от група F на турнира за Купата на ФИБА Европа по баскетбол за мъже. Домакините от Алба Фехервар поеха инициативата още в началото на двубоя и след силна първа четвърт поведоха с 30:17. Рилски спортист не..

публикувано на 09.10.24 в 21:13

Волейболният Нефтохимик с победа над гръцкия Кифисия в турнира Чалъндж къп

Отборът на Нефтохимик 2010 започна триумфално сезона си - с европобеда с 3:01 (25:18, 25:17, 25:19) над гръцкия съперник Кифисия в първи 1/32-финал за Чалъндж къп пред повече от 1000 зрители в новата зала "Арена Бургас". Нехтохомимик започна със състав: Добромир Димитров, Рафал Фарина, Аксел Трухчев, Шимон Крайчович, Франсоа Ребейрол, Красимир..

публикувано на 09.10.24 в 20:59

Баскетболистките на Берое с втора победа в Адриатическата лига

Българският шампион Берое (Стара Загора) победи тима на Студио Загреб с 65:53 (15:19, 12:15, 17:12, 21:7) като гост в Хърватия в двубой от Адриатическата лига по баскетбол за жени. Успехът бе втори от двата изиграни мача на Берое в турнира до момента, а отборът оглави временното класиране. По-добро второ полувреме осигури победата за старозагорки,..

публикувано на 09.10.24 в 20:11

Монтана с първи успех за сезона в Адриатическа лига по баскетбол

Отборът на Монтана 2003 се наложи над хърватския Задар Плюс с 84:63 (28:16, 14:15, 27:16, 15:16) като домакин в зала „Младост“ в Монтана и постигна първа победа за сезона в Адриатическата лига по баскетбол за жени. Българският вицешампион, който вече има актив от един успех и една загуба, стартира ударно двубоя. По-малко от три минути преди края на..

публикувано на 09.10.24 в 20:07

Хиляди привърженици на Левски посетиха премиерата на филма за Георги Аспарухов

Хиляди привърженици на Левски посетиха за премиерата на филма за "синята" легенда Георги Аспарухов "Гунди - Легенда за любовта", която се състоя в зала "Арена София".  Част от официалните гости бяха футболистите и треньорите в Левски, президентът на клуба Наско Сираков заедно със съпругата си Илиана Раева, бившият президент на БФС Валентин Михов, Благой..

публикувано на 09.10.24 в 19:02