Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът: България ще инвестира 50 млн. евро от ОП в "Образование за утрешния ден"

| обновено на 18.12.18 в 11:15
Премиерът Бойко Борисов подчерта във Виена, образованието е в основата на всяка икономика
Снимка: МС

България ще инвестира 50 милиона евро от оперативните програми в проект "Образование за утрешния ден". Проектът е насочен към обучение на учители и ученици по дигитални умения, посочи премиерът Бойко Борисов на провеждащата се във Виена среща Европейски съюз – Африка, съобщават от пресцентъра на Министерския съвет. Форумът е под наслов "Сътрудничеството в дигиталната ера". Целта на форума е да допринесе за насърчаване на иновациите и цифровизацията като важни фактори за развитие.

Премиерът Бойко Борисов подчерта, по време на конференцията във Виена, посветена на сътрудничеството между Европейския съюз и Африка в дигиталната сфера, че дигитализацията оказва голямо влияние върху държавите и обществата ни, защото трансформира продукти, процеси и бизнес модели във всички отрасли. 

Той добави, че образованието е в основата на всяка една икономика и благосъстоянието на гражданите и затова в следващите 2 години България ще инвестира 50 млн. евро от оперативните програми в проект "Образование за утрешния ден". 

Министър-председателят Бойко Борисов участва в двудневния форум на високо равнище ЕС – Африка във Виена. Форумът под наслов "Сътрудничеството в дигиталната ера" се открива днес от канцлера на Австрия Себастиан Курц, от президента на Руанда и председател на Африканския съюз Пол Кагаме и от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Особено внимание ще бъде обърнато на действията за засилване участието на жените в цифровата икономика и младите хора.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Данаил Кирилов

Данаил Кирилов: Няма да има вечно проверявани

Няма да има вечно проверявани, заяви в предаването „Преди всички“ председателят на правната комисия в парламента Данаил Кирилов относно предложенията за промени в антикорупционния закон. Той подчерта, че в промените са заложени срокове.   „В..

публикувано на 18.12.18 в 09:07
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Между 15 и 25 литра дъжд на квадратен метър са паднали над румънския град Яш снощи

Десетки жители на североизточния румънски град Яш потърсиха помощ по време на снощната буря. Между 15 и 25 литра дъжд на квадратен метър са паднали над града, като бурята е била придружена от гръмотевици и градушка. Местните пожарникари са..

публикувано на 28.08.24 в 10:20

Тунизиец и двама сирийци в ареста за трафик на непълнолетни мигранти

Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност тунизийски гражданин и двама сирийци, помагали на непълнолетни мигранти да пребивават и преминават нелегално в страната ни. Престъпленията са извършени в периода от  16 до 18 август в..

публикувано на 28.08.24 в 10:07
Изглед към сградата на британския парламент

Лондон заделя 10,5 милиона паунда за подготовка за новите гранични проверки с ЕС

Британското правителството ще предостави финансиране на стойност 10,5 милиона паунда за подготовка за новите гранични проверки с ЕС, които влизат в сила от тази есен.  Пристанището на Дувър, Eurotunnel във Фолкстън и Eurostar на лондонската гара..

публикувано на 28.08.24 в 10:06
Георги Готев

Георги Готев за номинацията за еврокомисар: Не ни трябва втора Румяна Желева

В България има подготвени хора за еврокомисар, но излизат странни имена от политическите сили. Това заяви пред БНР журналистът Георги Готев от Euractiv Bulgaria. По думите му, налице са имена, които биха могли с аплодисменти да минат..

публикувано на 28.08.24 в 09:29
Доналд Тръмп

Тръмп е "постигнал споразумение" да участва в предизборния дебат на 10 септември с Камала Харис

Бившият президент и настоящ кандидат на републиканците за Белия дом - Доналд Тръмп обяви, че е „постигнал споразумение“ да участва в предизборния дебат на 10 септември с вицепрезидента Камала Харис Бившият президент Доналд Тръмп потвърди във..

публикувано на 28.08.24 в 09:18

Представители на 18 общини и една областна управа на двудневно обучение за работа с BG-ALERT

Представители на 18 общини и една областна управа започват двудневно обучение за работа със системата BG-ALERT. Това е второто обучение за август, след като миналата седмица се обучаваха представители на около 50 общини. Системата BG-Alert е..

публикувано на 28.08.24 в 09:00
Юлиян Попов

Юлиян Попов: Европейските средства не могат да решат водния проблем

Управлението на водите не може да има една формула , която да решава всички проблеми. Няма един отговор. Това заяви пред БНР бившият служебен министър на околната среда и водите Юлиян Попов, според когото "имаме сбъркан модел ". Основен..

публикувано на 28.08.24 в 08:59