Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затруднено е движението по пътя Велико Търново - София в района на разклона за село Леденик

Снимка: Радио Шумен

Затруднено е движението по пътя Велико Търново - София в района на разклона за село Леденик, съобщиха от МВР. Превозните средства се пропускат там поетапно заради катастрофа между три леки коли. Пострадали са две жени, които са откарани в Спешна помощ - Велико Търново. Състоянието им все още се установява. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Украински военнослужещи с ракетен гранатомет на фронтовата линия край град Часив Яр в Донецка област, 17 юли 2024 г.

Близо 120 стълкновения в Украйна за денонощие

Експлозии бяха чути в украинската столица Киев и в града прозвучаха сирени за въздушна тревога.  Най-малко две експлозии са прозвучали тази вечер в Киев. Кметът Виталий Кличко съобщи, че е задействана системата за противовъздушна отбрана, а спешните служби са се насочили към мястото, където е бил свален руски дрон. Машината е паднала в едно..

публикувано на 18.07.24 в 07:40
Урсула фон дер Лайен в Европейския парламент в Страсбург, 28 февруари 2024 г.

Евродепутатите гласуват кандидатурата на Фон дер Лайен за втори мандат начело на ЕК

Европейският парламент ще гласува кандидатурата на Урсула фон дер Лайен за втори мандат начело на Европейската комисия. Въпреки изразеното проевропейско мнозинство, което вече се очерта в него, вотът в нейна полза далеч не изглежда сигурен. Гласуването на кандидатурата на Фон дер Лайен идва само ден, след като Съдът на ЕС постанови, че..

публикувано на 18.07.24 в 07:38

НС изслушва министри по актуални теми

В Народното събрание - днешното пленарно заседание по предварително обявения дневен ред - е посветено на изслушване на министри от служебното правителство по актуални теми. За пореден път е заложено да бъдат изслушани министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и председателят на Управителния съвет на Агенция..

публикувано на 18.07.24 в 07:34

Патриарх Даниил е на посещение във Видин

Българският патриарх Даниил ще посети днес Видин. В храм "Св. Димитър Солунски" всеки желаещ лично може да получи благословията на Негово Светейшество. През последните 6 години настоящия патриарх бе Видински митрополит. Видин е първия български град, който ще посети патриарх Даниил след коронясването си. Точно в 18 часа българския патриарх..

публикувано на 18.07.24 в 07:32

Заради повишения риск от пожари: Забранява се косенето на трева и почистването на храсти

От днес на територията на цялата страна се забранява косенето на трева, машинното почистване и почистването на храсти в постоянно затревените площи и обработваемите земи на територията на цялата страна. Причината са високите температури и повишения риск от пожари при ползването на земеделска техника.  Заповедта на земеделския министър не се..

публикувано на 18.07.24 в 07:30
Паметник на Левски в Ловеч

Отбелязваме 187 г. от рождението на Васил Левски

187-мата годишнина от рождението на Васил Левски ще бъде отбелязана с възпоменателна церемония с военен ритуал пред най-големия паметник на Апостола на свободата в Ловеч. Заради летните горещини програмата по отбелязването на 187-годишнина от рождението на Васил Левски беше изтеглена за сутринта. От 9.00 ч. започва гражданското поклонение..

публикувано на 18.07.24 в 07:29

Отново червен код за жеги в цялата страна

Червен код за високи температури издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология. Предупреждението важи за всички области на страната. Днес отново ще бъде предимно слънчево и много горещо, сочи прогнозата на НИМХ. В следобедните часове главно над Северна България и планинските райони на Западна ще се развива купеста и..

публикувано на 18.07.24 в 07:24