Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алтмайер: Без излишен натиск върху Великобритания по въпроса за Брекзит

Петер Алтмайер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германският министър на икономиката Петер Алтмайер призова да не бъде подлагана Великобритания на излишен натиск по въпроса за Брекзит, предаде ДПА.

В интервю за агенцията той посочва, че има две проблематични области, в случай че се стигне до Брекзит без споразумение.

Едната е стойността на британската лира, която през последните месеци поевтиня.

"Това вече постави под напрежение германската експортна индустрия, която изнася доста за Великобритания, особено автомобилната индустрия", каза Алтмайер.

Според него друг проблем е възможността да има забавяния заради митнически проверки и задръствания по границите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Туроператорите обсъждат в София бъдещия гаранционен фонд

В София ще се проведе работна среща по предложената от Министерство на туризма схема за гаранционен фонд. Срещата е организирана от Сдружение на туроператорите и туристическите агенти "Обединение "Бъдеще за туризма" от 10 до 12 часа. Разнобой сред туроператорите за бъдещия гаранционен фонд. Искат ревизия на текстовете До 2 септември..

публикувано на 27.08.24 в 07:53
Джейк Съливан

Джейк Съливън на тридневно посещение в Китай

Джейк Съливън, съветникът по национална сигурност на президента на Съединените щати Джо Байдън, започва тридневно посещение в Китай. Той ще се срещне с китайския министър на външните работи Ван И. Двамата ще обсъдят няколко важни теми, включително войната в Украйна, конфликтът в Близкия изток, напрежението в Южнокитайско море и въпросът за Тайван...

публикувано на 27.08.24 в 07:51

Продължава борбата с няколко пожара в страната

Дежурни екипи през нощта охраняваха локализирания пожар  в гората в района на село Каменар над Варна. Пожарникари и доброволци участват в овладяването на огъня във Вискяр планина, до пернишкото село Расник. Засегнат е параклисът "Св. св. Петър и Павел" над селото, известен още като Вискярски манастир. Частично бедствено положение в..

публикувано на 27.08.24 в 07:45
Прехващане на изстрелян от Русия дрон над Киев.

Нови руски атаки с ракети и дронове в Киевска област

Нова вълна от руски атаки с ракети и дронове последва в Киевска област и други региони на Украйна тази нощ след вчерашните интензивни въздушни удари.  В столицата Киев няколко пъти отекнаха експлозии и се задейства противовъздушната отбрана. Около полунощ бе съобщено за навлизане на дронове на украинска територия от юг и североизток. Въздушна..

публикувано на 27.08.24 в 07:42

Шефовете на ФРОНТЕКС и "Гранична полиция" се срещат с медиите

Изпълнителният директор на агенцията на Европейския съюз за гранична охрана ФРОНТЕКС Ханс Лейтенс, който е у нас по покана на министъра на вътрешните работи, и директорът на главната дирекция "Гранична полиция" главен комисар Антон Златанов ще се срещнат с представители на медиите.  На вчерашната среща Калин Стоянов - Ханс Лейтенс двамата заявиха,..

публикувано на 27.08.24 в 07:36

Парламентът заседава извънредно, за да се закълне новото правителство

Очаква се днес да се проведе извънредно заседание на парламента, за да се закълне новото служебно правителство на Димитър Главчев. В новото служебно правителство с премиер Димитър Главчев има само три промени – нови са министрите на вътрешните и на външните работи, както и на транспорта. Именно промяната на върха в МВР беше залогът за..

публикувано на 27.08.24 в 07:23

Президентът издава указ за назначаване на служебен кабинет "Главчев 2"

Президентът Румен Радев издава указ за назначаване на служебен кабинет с премиер Димитър Главчев.  Трима ще бъдат новите министри – на вътрешните работи, на външните работи и на транспорта.  С друг указ държавният глава ще насрочи избори за 51-во Народно събрание за 27 октомври. Това ще бъде седмият парламентарен вот за последните три години...

публикувано на 27.08.24 в 07:20