Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият шеф в Левски: Няма опасност за евролиценза

Павел Колев и Георги Дерменджиев заминаха заедно за Кипър
Снимка: Георги Димитров

Новият изпълнителен директор на Левски Павел Колев коментира треньорската рокада начело на "сините". Силният човек на "Георги Аспарухов" говори пред медиите, преди да замине към лагера в Кипър заедно с новия наставник Георги Дерменджиев.

"Ситуацията в Левски с нищо не се е променила. Спряхме се на Дерменджиев, защото е един от най-успешните, да не кажа и най-успешният български треньор на клубно ниво у нас в последните години. Трябваше да говорим с него да видим дали ще се съгласи да реагира така бързо. Договорът на Дерменджиев е до края на сезона с опция за удължаване с още 2 години. Раздялата със Стоянович е по взаимно съгласие. Разговаряхме с него, той се съгласи с нашите аргументи. До края на този сезон вероятно няма да има спортен директор. Ще търсим човек за тази позиция. Дали ще е спортен директор, или главен скаут ще видим. Работим по организационната структура. Сега виждам перспектива за Левски в бъдеще. Дерменджиев може да е спокоен, че ще си върши работата. Опасност за евролиценза няма. Разговарях със Станимир Стоилов, но той няма да е треньор на Левски. Какво сме си казали, остава между нас", добави Павел Колев. Чуйте още от него:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Въпреки приказките, че ще остане до края на сезона, Славиша Стоянович напусна Левски.

Стоянович напусна Левски, замества го бивш наставник на Лудогорец

Словенският старши треньор Славиша Стоянович постигна договорка за разтрогване на договора си с ПФК Левски. Стоянович, който има оферта да поеме националния отбор на Латвия, се разбра с новия изпълнителен шеф на "сините" Павел Колев да напусне клуба по..

публикувано на 21.01.19 в 09:57
Славиша Стоянович

Ройтерс: Славиша Стоянович поема Латвия на 1 март

Славиша Стоянович ще бъде официално представен за национален селекционер на Латвия на 1 март, предаде Ройтерс, позовавайки се на източници близки до събитията. Според информацията Стоянович се е съгласил да поеме отбора за три години. Той ще замени на..

публикувано на 16.01.19 в 16:09
Славиша Стоянович иска футболисти на три поста.

Стоянович остава при "сините" поне до края на сезона

Славиша Стоянович ще остане в Левски поне до лятото, гарантира треньорът на "сините" на първата си пресконференция за годината.  "Ако бъде всичко окей, ще бъда тук до юни, каквато ни е договорката. Не две години, а 1+1. Уговорено е през лятото клубът..

публикувано на 08.01.19 в 14:00
ВИЖТЕ ОЩЕ

Португалия приключи подготовката с победа над Ирландия

Португалия приключи подготовката си за започващото след дни европейско първенство по футбол в Германия. Тимът на Роберто Мартинес надигра с 3:0 у дома Република Ирландия. Неостаряващият Кристиано Роналдо заби два гола и увеличи сметката си за националния..

публикувано на 12.06.24 в 07:31
бягане на 10000 метра

Ясна Петрова 28-а на 10 000 метра на европейското

Ясна Петрова финишира на 28-мо място в бягането на 10000 метра на Световното първенство по лека атлетика, което се провежда в Рим. Българката пресече финалната линия за 34:56.89 минути. Надя Батоклети стана шампионка в тази дисциплина...

публикувано на 11.06.24 в 23:35
Тихомир Иванов

Тихомир Иванов раздели шестото място в скока на височина в Рим

Тихомир Иванов завърши на шестото място във финала в скока на височина на Европейското първенство по лека атлетика в Рим. Иванов приключи надпреварата с резултат от 222 см, като раздели шестата позиция с представителите на домакините Стефано Сотиле и..

публикувано на 11.06.24 в 23:22
Александър Димитров

Младежите приключиха 0:0 при гостуването си в Баку

Младежкият национален отбор на България по футбол до 21 години (във формация U20) завърши наравно 0:0 при гостуването си на Азербайджан (U21) в контролен мач. В Баку в рамките на срещата селекционерът Александър Димитров даде игрови минути на..

публикувано на 11.06.24 в 22:05
Хосе Луис Ачиари

Берое започна подготовка с двама нови и петима юноши

С група от 21 футболисти Берое започна подготовка за новия сезон. Точно в 19:00 часа старши треньорът на заралии Хосе Луис Ачиари изведе играчите за първо занимание за новата кампания, което се състоя на спортна база "Берое".  Подготовка с..

публикувано на 11.06.24 в 20:44
Валентин Илиев

Валентин Илиев: Ще разчитаме на младите за достойно представяне в Европа

Старши треньорът на футболния ЦСКА 1948 Валентин Илиев говори пред медиите на старта на подготовката на "червените", които ще участват в Лигата на конференциите. Специалистът очаква столичани да бъдат в пълен състав до няколко дни и за пореден път..

публикувано на 11.06.24 в 20:39
Елица Василева-Атанасиевич

Елица Василева-Атанасиевич преминава във Фенербахче

Елица Василева-Атанасиевич преминава във Фенербахче, потвърдиха агентите на българската волейболистка в социалните мрежи. Договорът на бившата българска националка с клуба от Истанбул е за един сезон. 34-годишната Василева ще играе заедно с..

публикувано на 11.06.24 в 19:27