Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ердоган призна за контакти "на ниско равнище" с Дамаск

Снимка: БГНЕС

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че правителството му поддържа контакти "на ниско равнище" с Дамаск посредством службите за разузнаване, предаде Франс прес. Това е първото потвърждение за преки контакти между Анкара и Дамаск.

Ердоган се надява САЩ да се изтеглят скоро от Сирия, защото, по думите му, Турция не желае да живее под заплахата на кюрдските милиции, подкрепяни от Вашингтон. Ердоган показа на карта "зоната за сигурност", която Анкара настоява да се създаде по 900-километровата турско-сирийска граница и навлиза на 32 километра  в територията на Сирия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

МВР: Пожарната обстановка в страната ни е овладяна

Към момента на територията на страната  няма активни пожари. От огнената стихия през изминалите дни са опожарени изключително големи площи – хиляди декари гори, селскостопански територии, треви и храсти, съобщиха от МВР. Според извършения анализ броят на пожарите в сравнение с миналата година е с над 10%. В тежката битка с огнената стихия..

публикувано на 24.07.24 в 10:13

Борисов очаква избори: Трябва да се върнем към корените на демокрацията!

Поредните предсрочни избори са неизбежни, заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той призова останалите партии да са сдържани по време на предизборната кампания, за да създадат условия за диалог и формиране на редовен кабинет в следващия парламент: "Като прогнозата за времето става! Като не се случи нещо с..

публикувано на 24.07.24 в 10:05
Делян Пеевски

Пеевски: ПП-ДБ се опитват да се ребрандират като антикорупционна партия

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски обясни мотивите си да изпрати до МВР, прокуратурата и ДАНС доклада за дейността на Временната комисия от 49-ото НС за разследване на корупционните практики  в Агенция "Митници" и евентуалната роля на бившия финансов министър Асен Василев в тях: "Не трябва да се забравят скандалите..

публикувано на 24.07.24 в 10:02

ГИТ: Зачестяват измамите за работа в чужбина

Зачестяват измамите за работа на българи в чужбина, предупреждават от Главната инспекция по труда. Оттам уточниха, че в грама от посолството ни в Стокхолм алармират за значителен ръст през летния сезон на случаите с измамени български граждани с обещания за работа в Швеция. За зачестили такива измами се съобщава с грама и от българското посолство..

публикувано на 24.07.24 в 09:53
Корнелия Нинова

Нинова: Повече от месец правим изслушвания, от които няма резултат, а 61 законопроекта стоят

С недоволство от седмичната програма започна пленарното заседание на Народното събрание. Депутатът от БСП Корнелия Нинова остро възрази срещу поредните предвидени излушвания на служебни министри и призова постоянните комисии да заработят. "Повече от месец правим изслушвания, от които няма никакъв резултат. 61 законопроекта стоят, внесени в..

публикувано на 24.07.24 в 09:46

МС предлага Петър Танев за посланик в Украйна, но не завършва процедурата

Продължава спорът по темата за назначаването на извънреден и пълномощен посланик на България в Украйна. Тази сутрин от прессекретариата на държавния глава отговориха на спекулациите, че президентът е причината да няма титуляр на поста в Киев, защото е отказал да назначи Николай Ненчев през лятото на миналата година. От съобщението става ясно, че..

публикувано на 24.07.24 в 09:36

Съветници от ПП-ДБ-СС на среща с лекари от Четвърта градска болница, които са против планираното ѝ сливане с Втора

Общински съветници от ПП-ДБ-Спаси София ще се срещнат с лекари от Четвърта градска болница в столицата, които са против планираното ѝ сливане с Втора градска болница. Преструктурирането ще бъде обсъдено и на днешното заседание на комисията по здравеопазване в местния парламент.  Според доклада с предложената промяна Четвърта градска болница е в..

публикувано на 24.07.24 в 09:32